Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vega - naturnära och nära storstadspulsen

I Vega utvecklas en boendemiljö anpassad efter framtidens behov. En stadsdel där hållbar utveckling står i centrum och där det är möjligt att leva klimatsmart.

Drygt 20 minuter från Stockholms innerstad bygger vi en helt ny stadsdel för drygt 10 000 innevånare. Stadsdelen heter Vega och ligger i Haninge kommuns norra del.

Vega är en del av den regionala stadskärnan Haninge, utpekad i regional utvecklingsplan för Stockholm (RUFS)

 

Närhet och hållbarhet

Vega står för närhet och hållbarhet. Här kan du välja att leva klimatsmart. Det är en av anledningarna till att Vega är populärt bland barnfamiljer. 4 000 bostäder i olika former av boende kommer att finnas här. Allt vävs samman med nya gator, cykel- och gångvägar, parker, torg och naturområden. Det finns plats för bil men vi skapar särskilt bra förutsättningar för kollektivtrafik som buss och pendeltåg. Våren 2019 invigdes pendeltågsstationen Vega och en ny av- och påfart från väg 73. För Vegas unga invånare kommer flera nya skolor, förskolor och ett aktivitetshus. 

Vega är perfekt placerat för den som drömmer om ett boende med närhet till allt. Det är två kilometer till centrala Handen med Haninge centrum och service av olika slag. Handelsplatsen Port 73 ligger inom gångavstånd för många. Det är också nära till natursköna omgivningar som friluftsområdet Rudan, Tyresta nationalpark och skärgårdspärlor som Utö, Dalarö och Huvudskär.

 

Kontakt

Peter Wrangsell
Projektledare
08-606 92 93
peter.wrangsell@haninge.se

Senast uppdaterad: 25 januari 2023