Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förskolor, skolor och aktivitetshus i Vega

I den nya stadsdelen Vega finns nu flera förskolor med 6-8 avdelningar på vardera förskola. Det kommer även att finnas två nya grundskolor centralt i den nya stadsdelen. Nakterhusskolan som är igång sedan 2020 och Vega skola som planeras öppna HT 2023.

Befintliga förskolor

När allt är färdigbyggt kommer för- och grundskolor att vara utspridda i de olika områdena. Byggnationen av för- och grundskolorna och aktivitetshus sker i olika perioder.

Här kan du läsa mer om de olika förskolorna i Haninge kommun

Nakterhusskolan och Nakterhus förskola

Nakterhusskolan, en F-6-skola är i bruk sedan höstterminen 2020 och ligger på Vega Allé 39 (i korsningen vid Nakterhusvägen). Skolan har tillagningskök, matsal, idrottshall, hemkunskap- och slöjdsalar. Nakterhus förskola har flyttat till Vega Allé 65 och har bytt namn till Vega förskola. 

Grundskola och aktivitetshus

Vega skola och aktivitetshus

I centrala Vega byggs ett aktivitetshus som ska innehålla förskola, grundskola årskurs 1-9, anpassad grundskola, en fullstor idrottshall med läktare, bibliotek, fritidsgård, kommunal kulturskola, café och rum för möten och evenemang. Huset utformas på ett sådant sätt att lokalerna kan användas av både skola och kultur- och fritidsverksamheter. Dessutom kommer lokalerna att vara tillgängliga för föreningslivet. Biblioteket och caféet kommer att vara öppna för allmänheten. Byggnaderna beräknas vara klara till höstterminen 2023.

Mer information

Här kan du bland annat läsa om Haninges förskolor, grundskolor och gymnasier samt ansöka om barnomsorg och skola.

Till sidorna för förskola och skola på haninge.se

Senast uppdaterad: 6 oktober 2023