Cykla i Haninge

Foto: Johan Gustafsson G40 Studio

Oavsett om du sakta vill trampa utmed smultrondoftande ängar, rusa fram på asfalt eller parera mellan stock och sten på din mountainbike, hittar du fin cykling i Haninge.

På skärgårdens Ornö, Utö och Ålö finns många fina möjligheter och där är få bilar. Hyr cykel på plats eller ta med egen ombord på skärgårdsbåten och res ut till en brygga och hem från en annan. Gålö och Muskö är också fina att upptäcka från cykelsadeln.

Trafiken på gamla Nynäsvägen söder om Västerhaninge är högst begränsad. Cykellederna Kustlinjen och Nynäsleden går bägge genom Haninge.

I Tyresta finns spännande småvägar, dock är cykling inte tillåten på stigar och i terrängen. I Rudans friluftsområde finns en 15 kilometer lång, populär mountainbikeled.

Cykelkartan Cykla i Haninge

Cykla i Haninge heter vår karta med turförslag som finns att hämta gratis i Haninges kommunhus, bibliotek och turistinformationer.

Cykelkartan är i skala 1:25 000 (tätorter) samt 1:60 000 (landsbygden), och innehåller information om tätortens cykelbanor, förslag till cykelutflykter, utflyktsmål och sevärdheter med mera.

Här hittar du cykelkartan (2015)

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 8 oktober 2019