Utegym

Utegymmen i Haninge är alltid öppna och gratis att använda! Utegym är perfekt för dig som gillar att träna utomhus och för dig som gillar friheten att välja när och var du vill träna. Kanske avslutar du löprundan där eller så stannar du och gör några övningar när du är ute med hunden eller barnvagnen

Du hittar våra utegym runt om i kommunen och de är byggda i trä eller stål.

Här kan du få instruktioner till hur du använder redskapen. 

Hanvedens utegym

Utomhusgym i trä. Redskap finns för marklyft, bänkpress, dips, armhävningsstång, rygglyft, armgång, stocklyft, knäböj och situps. Tillgänglighetsanpassat gällande framkomlighet och majoriteten av redskapen. Belysning finns. 

Adress: Hanvedens IP parkering (vid Spårcentralen)
137 31 Västerhaninge

Kontakt: Jörgen Haaf, 08-606 78 08


Jordbro utegym

Foto: Tilda Frödén

Utomhusgym i trä. Redskap finns för marklyft, bänkpress, dips, armhävningsstång, rygglyft, armgång, stocklyft, knäböj och situps. Här finns redskap för att träna hela kroppen. Belysning finns när fotbollsplanen är belyst. 

Adress: Höglundavägen 25, 13766, Haninge (Jordbro) 

Kontakt: Jörgen Haaf, 08-606 78 08


Nedersta skarplöt

Nedersta skarplötFoto: Michael Carlsson

Utomhusgym i trä. Redskap finns för marklyft, bänkpress, dips, stocklyft, knäböj och situps. Det finns räcken och ett trädäck. Ingen belysning. 

Adress: I skogspartiet vid Växelbruksvågen, Västerhaninge.

Kontakt: Jörgen Haaf, 08-606 78 08


Rudans utegym

Rudans utegym Foto: Michael CarlssonFoto: Haninge kommunFoto: Haninge kommun

Utomhusgym i trä i Rudans friluftsområde. Redskap finns för marklyft, bänkpress, dips, armhävningsstång, rygglyft, armgång, stocklyft, knäböj och situps. Samt även rep att klättra upp i. 2018 har utegymmet byggts ut och nya redskap har tillkommit. Belysning finns. 

Adress: Rudans friluftsområde
Rudanvägen 42, 136 50 Handen

Kontakt: Kenneth Lindgren, Samordnare Rudan, Kultur och Fritid
070-660 80 08


Brandbergsparkens utegym

Foto: Tomas SödergrenFoto: Tomas Södergren

Utomhusgymmet ligger i mitten av parken, mellan lekplatsen och linbanan. Med redskapen kan du på olika sätt träna med din kropp som motstånd.


Torvalla utegym


Foto: Tilda Frödén.

Utomhusgym i trä. Redskap finns för marklyft, bänkpress, dips, armhävningsstång, rygglyft, armgång, stocklyft, knäböj och situps. Här finns redskap för att träna hela kroppen. Utegymmet ligger bakom sim- och sporthallen, bredvid konstgräsplanen. Belysning finns när fotbollsplanerna är belysta. 

Adress: Torvallavägen, 136 44 Handen

Kontakt: 08-606 82 49


Svartbäckens utegym

Svartbäcken-1-800x450.jpgSvartbäcken-2-800x450.jpgSvartbäcken-3-800x450.jpgFoto: Tilda Frödén

Street workout går ut på att använda den egna kroppen som tyngd och att göra olika statiska övningar med full kontroll på kroppen. Streetworkout är kombination av gymnastik och parkour tillsammans med råstyrka och kontroll. Vanliga basövningar är squats, plankan, situps, pull-ups, dips, chin-ups.

Här finns också redskap med justerbara vikter där du själv kan bestämma vad som passar dig. Exempelvis finns bröstpress och hantlar. Belysning finns. 

Adress: Tyrestavägen 40, Vendelsö.

Kontakt: Richard Wendt, 08-606 76 68


Vendelsömalmsgropens utegym

Vendelsömalmsgopen-4-800x450.jpgVendelsömalmsgopen 800x450.jpgVendelsömalmsgopen-800x450.jpgVendelsömalmsgopen-5-800x450.jpg
Foto: Tilda Frödén

Här finns ett utomhusgym i trä, en motorikbana för barn och några utegymsredskap i stål.  Här finns redskap för att träna hela kroppen. Belysning finns. 

Adress: Henriksbergsvägen 1–5, Vendelsö.

Kontakt: Richard Wendt, 08-606 76 68


Muskö utegym 

Ett enklare gym med träredskap. Ingen belysning.  

Adress: Algatan 11, Muskö.  Vid klubbstuga och hembyggdsgård.  

Senast uppdaterad: 10 december 2020