Friluftsliv och motion

I Haninge har du alltid nära till oslagbart friluftsliv och motionsmöjligheter. Här finns vackra sjöar och bad, utegym, skidspår och skogen är aldrig lång bort. Det finns alltid nya spår att upptäcka och stenar att vända på. I Haninge finns Tyresta nationalpark, Rudans friluftsområde och skärgårdsöar med massor av natur och motion som väntar på dig.

Man som går på en äng. Foto: Johan Gustafsson.

Ut i friska luften och rör på dig!

Fysisk aktivitet är bra för hälsan. I Haninge finns massor med olika sätt att röra på sig och vara aktiv utomhus. Du har alltid nära till naturområden eller olika motionsanläggningar som utegym, elljusspår, vandringsleder, mountainbikeslingor, padel- och frisbeegolfbanor, bollplaner och mycket mer. Där kan du träna lugnt eller tuffare. I naturen finns det gott om plats för alla att njuta av frisk luft. Välkommen ut!

Missa inte!

Det finns många spännande, unika och vackra platser i Haninge. Här är några av dem:

Från skogsbad till träning

Oavsett om du gillar lugna skogspromenader eller vill köra stenhård träning i utegymmen har Haninge något som passar dig. Varför inte unna dig ett skogsbad i Tyresta och låta lugnet skölja över dig? Eller testa formen i längdspåret i Rudan.

Hitta din friluftsfavorit

Här kommer du att hitta träningsinspiration, pepp och förhoppningsvis nya favoritställen i naturen.

Senast uppdaterad: 27 juni 2022