Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Stråk

På kulturskolan kan du lära dig spela fiol och cello. Här blandar vi enskild undervisning och gruppundervisning beroende på vad vi tycker passar eleven bäst. Vi undervisar dock alla våra nybörjare i grupp.

Foto: mostphotos

Det finns flera stråkensembler, en i Hagaskolan, ”Amadeus” i Brandbergen för äldre elever, och ”Uggleorkestern” i Västerhaninge. Det finns även möjlighet att spela i kulturskolans pop- och rockband.

Vi spelar musik som barn tycker om att spela och blandar klassisk musik (västerländsk konstmusik), visor, folkmusik, musik från melodifestivalen och annat som är aktuellt. Vi har konserter flera gånger om året, ju mer intresserad du är desto mer får du spela! Vi har för närvarande stråkundervisning på musikskolan i Brandbergen, Hagaskolan, Västerhaninge bibliotek och i Vega aktivitetshus.

Musikskolan hyr ut stråkinstrument i mindre storlekar. När man växer i en fullstor fiol eller cello behöver man så småningom köpa en egen. För att börja spela stråkinstrument behöver du gå i årkurs 3.

Haninge Sinfonietta

Haninge sinfonietta är en symfoniorkester för elever som kommit längre, föräldrar som har spelat förut och som skulle vilja börja igen och andra intresserade. Sinfoniettan leds av Sabine Beyer och repeterar på tisdagkvällar i St Eskils kyrka. Haninge Sinfonietta är en ideell förening.

Är du eller någon du känner intresserad av att börja, kontakta Gunlög Brandin på gunlog.brandin@haninge.se

Läs mer på Sinfoniettans facebooksida här

Lärare

Emma Hessel
Fiollärare

Karolina Schönbeck
Cellolärare

Evgueni Lobas
Fiollärare

 

Kontakt Haninge kulturskola

Boka kurser

Gå till kurskatalogen för att boka kurs

Expedition

Tel: 08-606 88 05
E-post: kulturskolan@haninge.se

Telefontider: Måndag-fredag kl. 09.00-15.00

Med reservation för eventuella ändringar

Kulturskolechef

Lars Hammar
Tel:08-606 97 64

Biträdande kulturskolechef

Uno Karlsson
Tel:08-606 87 26

Senast uppdaterad: 24 augusti 2023