Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bleckblås

Bleckblåsfamiljen är en stor familj. De vanligaste instrumenten är: trumpet, kornett, trombon och tuba, men det finns betydligt fler instrument i familjen; althorn, valthorn, baryton samt euphonium.

När du börjar behöver du inte ha bestämt dig för vilket instrument inom bleckblåsfamiljen du vill spela, det kan vi bestämma vi tillsammans.

Du har 1-2 speltillfälle/vecka. En enskild lektion samt ett ensembletillfälle. Vi har för närvarande en blåsorkester i musikskolan och den heter Elephants. Orkestern ackompanjeras av piano, bas och trummor.

Elephants - gruppen för 7-12 år

Elephants är en orkester för musikskolans yngsta blåsare, ca 7-12 år. Musikanterna kommer från hela kommunen och repeterar tillsammans en gång i veckan i Brandbergsskolan. Orkestern har ca 10 medlemmar som spelar tvärflöjt, klarinett, saxofon, kornett, trumpet, trombon, och trumset. Elephants spelar mest pop- och rocklåtar men också en del annan musik.

Läs även om våra kurser i träblås

Lärare

Camilla Stenman
Bleckblåslärare

Kontakt Haninge kulturskola

Boka kurser

Gå till kurskatalogen för att boka kurs

Expedition

Tel: 08-606 88 05
E-post: kulturskolan@haninge.se

Telefontider: Måndag-fredag kl. 09.00-15.00

Med reservation för eventuella ändringar

Kulturskolechef

Lars Hammar
Tel:08-606 97 64

Biträdande kulturskolechef

Uno Karlsson
Tel:08-606 87 26

Senast uppdaterad: 21 september 2023