Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Avgifter och viktig information

Här hittar du viktig information, kostnader för instrumentuthyrning, terminsavgifter och andra kostnader för elever i Haninge kulturskola.

Tre unga tjejer spelar instrument. Foto: mostphotos

Avgifter

Observera att det kan tillkomma extra kostnader för instrumenthyra och spelbok utöver terminskostnaden. 

  • Terminskostnad för de flesta kurserna är 1 000 kronor per kurs.  Vi har en syskonrabatt som är 50 % av terminsavgiften. Rabatten gäller för en kurs, därefter är det fullt pris på följande kurser. Elev från annan kommun betalar 2 000 kronor,  i mån av plats.
  • Kör 250 kronor/termin. Kören är gratis om man tar sånglektioner eller spelar ett instrument hos oss.
  • Ensemble 600 kronor/termin. Ensemblen är kostnadsfri om man spelar ett instrument eller tar sånglektioner hos oss.
  • Instrumenthyra 200 kronor/termin.
  • Brasslek 500 kronor/termin.
  • Musikverkstad 500 kronor/termin.
  • Konstkurserna 250 kronor/6 lektioner.

Instrumentuthyrning

Kulturskolan hyr ut trä - och bleckblåsinstrument i 12 månader, men även längre i mån av tillgång. Mindre stråkinstrument kan hyras en längre tid. Vid första mötet med läraren får man veta vad för instrument man ska hyra och får den i handen redan då med en hyresförbindelse. 

Piano, gitarr, elgitarr, elbas, blockflöjt, slagverk, synthesizer och dragspel kan inte hyras, utan måste finnas i hemmet. Men man kan få tips av läraren vid första mötet vad för instrument man kan köpa, om man inte redan har det hemma.

Man kan ångra sig

Du kan ångra ditt köp/din bokning fram till dagen innan kursen börjar. Meddela kulturskolan via e-post eller via brev.

Närvaro/frånvaro

Målsman måste anmäla all frånvaro till läraren eller kulturskolans expedition. Ämneskurserna planeras normalt för 28 speltillfällen per läsår och vi garanterar 26 tillfällen. Om en elev är sjuk eller på annat sätt missar sin lektion, räknas den ändå som ett lektionstillfälle och kan inte återfås.

Återanmälan eller uppsägning av plats på kulturskolan

För att fortsätta på Kulturskolan behöver målsman göra en återanmälan inför ny termin. På sitt målsmanskonto på Studyalong i början av juni inför höstterminen och början av december inför vårterminen, gör man en återanmälan. För att säga upp sin plats under pågående termin, måste målsman själv kontakta läraren eller administratören för att säga upp platsen.

Boende i annan kommun

Vi erbjuder i första hand plats för barn/ungdomar som är folkbokförda eller har en vårdnadshavare folkbokförd i Haninge kommun. Undantag kan medges mot dubbel terminsavgift i mån av ledig kursplats för de som inte är folkbokförda i Haninge kommun. Kontakta expeditionen för mer information.

Undervisningslängd och framträdanden

Vanligtvis sker nybörjarundervisningen i grupp men kan sedan variera beroende på ålder och instrument. Kulturskolan anordnar en rad olika konserter och andra uppspelningar under året för att ge alla elever tillfälle att medverka. Ensemble, kör, orkester och kammarmusik ingår som en viktig del i utbildningen, därför ser vi gärna att eleven är med vid dessa tillfällen samt vid de förberedande repetitionerna.

Kulturskolan följer alltid grundskolans lovdagar. 

Kontakt Haninge kulturskola

Boka kurser

Gå till kurskatalogen för att boka kurs

Expedition

Tel: 08-606 88 05
E-post: kulturskolan@haninge.se

Telefontider: Måndag-fredag kl. 09.00-15.00

Med reservation för eventuella ändringar

Kulturskolechef

Lars Hammar
Tel:08-606 97 64

Biträdande kulturskolechef

Uno Karlsson
Tel:08-606 87 26

Senast uppdaterad: 2 februari 2024