Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lärarlönelyftet för skickliga och erfarna medarbetare

Skickliga medarbetare som har jobbat länge i Haninge får ta del av lärarlönelyftet. Lärarlönelyftet är en statlig satsning för att höja lönerna för särskilt kvalificerade lärare, förskollärare eller fritidspedagoger.

Foto: Mostphotos

De berörda medarbetarna får en permanent höjning av grundlönen med 2 500 kronor per månad, räknat på heltid. Den första utbetalningen gjordes på novemberlönen 2016.

Kommunen och lärarfacken överens

Eftersom fler medarbetare uppfyller kriterier för bidrag än vad pengarna räcker till, har Haninge kommun behövt göra ett urval. De senaste årens konkurrens mellan arbetsgivare har lett till högre löner för nyanställda oavsett om de är nyutexaminerade eller byter arbetsgivare. Därför har en satsning gjorts på medarbetare som har jobbat länge i kommunen eftersom de riskerar att halka efter lönemässigt. Förvaltningen och lärarfacken har varit överens om denna inriktning.

Fler kan få möjlighet

Eftersom medarbetare kontinuerligt slutar eller går i pension kommer möjlighet finnas för fler medarbetare att komma ifråga för lärarlönelyftet under förutsättning att de uppfyller kriterierna och arbetar kvar i Haninge kommun.

Senast uppdaterad: 26 januari 2023