Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Information

På öppna förskolan får barnen uppleva spännande möten och glädje genom sång, rörelse och skapande verksamhet. Här kan du och ditt/dina barn ha lekstunder tillsammans, samtidigt som det lilla barnet får utforska miljön utanför hemmet med tryggheten av dig vid sin sida. I vår ateljé kan ni få arbeta med lera, kladda med färg och pröva på andra skapande material. Ibland är vi ute och leker i närliggande parker eller i skogen. Vi månar om att alla blir väl bemötta och vi vill att vi tillsammans skapar ett tillåtande klimat.

Litet barn kryper på golvet Foto: Elizaveta Pronina
Vår verksamhet riktar sig till barn som inte deltar i någon form av barnomsorg så som förskola eller familjedaghem. För att hålla nere besöksantalen får syskon som deltar i ordinarie barnomsorg endast följa med på våra utedagar.
När det är babyöppet så välkomnar vi endast bebisar mellan 0-8 månader. Detta för att förälder och barn ska få möjlighet till en lugn start i en ny miljö.
Öppettider

Öppna förskolan håller öppet dagligen med olika sorters aktiviteter och gruppverksamheter. Du får själv bestämma hur länge ni vill stanna och det är fritt att komma och gå under våra öppettider.

Aktuellt schema hittar ni på vår startsida. 

Kostar det något?

Hos oss får du möjlighet att träffa andra föräldrar och barn och delta i de aktiviteter som erbjuds. Verksamheten är kostnadsfri men lättare fika kan köpas på plats. 

Var finns vi?

Vi finns i våra lokaler på Rudsjöterassen 1 i Handen, intill Haninge Barnhälsovård (BVC). 

Hur gör jag med vagnen?

Det finns utrymme i entrén där du kan parkera din barnvagn. Ta med eget lås till vagnen. När det är fullt i vagnshallen kan vi inte ta emot fler besökare.

Får jag ta med mig egen mat?

Du har möjlighet att ta med egen mat till dig och barnet. Det finns porslin och mikrovågsugn att låna. Fika finns till självkostnadspris (obs! endast kontanter).

Vad gäller inför besök hos oss i våra lokaler:

Här tänker vi på varandra

För att alla ska trivas och må bra hos oss så hjälps vi alla åt för att skapa en välkomnande atmosfär.

  • Välkommen om du/ditt barn är helt friskt. Vid minsta förkylningssymtom stannar man hemma.

När ni är på öppna förskolan så ber vi er att:

  • Inte använda starka dofter och parfymer
  • Äta och dricka vid matborden
  • Låta mobiltelefonen vila i väskan eller i fickan
  • Städa och plocka undan efter er innan ni går hem
  • Ha roligt och umgås
Vi som arbetar på öppna förskolan

Vi som arbetar på öppna förskolan är förskollärarna Sara Goliats Willix och Kristina Nordström. Vill du komma i kontakt med oss går det bra att ringa eller maila.

Läs mer om oss som arbetar i öppna förskolan

Råd och stöd

Hos oss har du möjlighet att få stöd i föräldraskapet och råd om barns utveckling i samvaro med andra föräldrar och personal. Här kan du också få information och resurser som samhället kan erbjuda barn och barnfamiljer. Öppna förskolan är en del av Familjecentralen och vi har ett nära samarbete med kommunens föräldrarådgivare inom föräldrastöd samt BVC och BMM.

Familjecentralen Haninge

Senast uppdaterad: 19 februari 2024