Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Massera din bebis

Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt för dig att med medveten och kärleksfull beröring fördjupa och stärka anknytningen mellan dig och ditt barn. 

Foto: Mostphotos

Vi träffas i grupp vid 4 tillfällen en gång per vecka och ca 1 timma per gång. Ni lär er samspel, kommunikation samt hur ni masserar er bebis. Alla är välkomna med sin bebis: mamma, pappa eller vårdnadshavare för att få många mysiga stunder tillsammans. 

Massagen bidrar till bandet mellan förälder och barn och ger tillfälle att förstå, bemöta, respektera och besvara barnets kroppsspåk och signaler.

Spädbarnsmassagen är en stimulering för barnets alla sinnen genom ögonkontakt, beröring, doft, närhet och prat. Ju mer kärlek, ömhet och beröring barnet får, desto bättre är förutsättningarna för att det ska växa och utvecklas både fysiskt och psykiskt. 

Den fysiska närheten mellan barn och förälder är grunden för framtida välmående och viktigt för barnets förmåga till närhet senare i livet.

Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men lämplig ålder att gå på kurs är när barnet är 2 - 6 månader, gärna innan barnet börjat krypa.

Vi som håller i grupperna är utbildade instruktörer i spädbarnsmassage genom organisationen International association of infant massage.

Läs mer om fördelarna med massage 

Kurserna hålls löpnade utifrån efterfrågan så kontakta oss om du är intresserad av att delta.

Har du frågor och funderingar så berättar vi gärna mer per telefon:  
08-606 72 78 

Senast uppdaterad: 17 april 2023