Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förskola och barnomsorg

Förskolan är första steget i ditt barns utbildning. Ett steg som kan vara avgörande för ditt barns fortsatta skolgång. I förskolan får ditt barn utvecklas, leka och samarbeta med andra barn, lära sig nytt och upptäcka nya saker. Förskolan styrs av skollagen, läroplanen och barnkonventionen. I Haninge kan du välja mellan många förskolor och familjedaghem, både kommunala och privata.

Haninges kommun driver drygt 40 egna förskolor. Kommunen erbjuder även barnomsorg på kvällar, nätter och helger och finskspråkig förskola för barn med finska som modersmål.

Vilken kommunal förskola du än besöker kommer du och ditt barn känna igen er. Alla våra förskolor arbetar efter samma pedagogiska upplägg och samma inriktning på verksamheten - allt för varje barns bästa. Vi har ett arbetssätt och samarbete inom våra förskolor som är välkänt och inspirerande långt utanför vår kommungräns.

Tillsammans med dig som vårdnadshavare, i ett nära och förtroendefullt samarbete, skapar vi de bästa förutsättningar för att just ditt barn ska utvecklas rikt och mångsidigt.

En dag i förskolan

I filmen nedan får vi följa Amir en helt vanlig dag på förskolan. Filmen riktar sig till dig som har barn i förskoleåldern och som inte har kommit i kontakt med den svenska förskolan förut. Här får du svar på de vanligaste frågorna om förskolan.

Filmen "Förskolan är till för ditt barn" är framtagen av Skolverket.
När du klickar på länken kommer du till Skolverkets webbplats

https://utbildningsguiden.skolverket.se/forskolan/om-forskolan/om-forskolan#h-Forskolanartillfordittbarn

Välkommen till förskolan folder

        

Här ser du kommunens alla kommunala och fristående förskolor

Klicka i kartan och använd ctrl + scrolla för att zooma in och ut i kartan. 

Senast uppdaterad: 14 mars 2024