Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tungelsta Familjedaghem

Fristående familjedaghem i Haninge kommun.

Verksamhet

Vi är 2 stycken enskilt drivna familjedaghem som tillsammans arbetar under namnet Tungelsta Familjedaghem och som namnet antyder bedrivs verksamheten i våra hem i Tungelsta. I det ena familjedaghemmet får barnen även umgås med både hund och katt. I verksamheten har vi barn i åldrarna 1-6 år. Kommunens maxtaxa gäller och vi tar inte ut några extra avgifter.

Hur arbetar vi?

Vi erbjuder omsorg i hemmamiljö. Vi anser att förutsättningen för allt lärande är trygghet: trygga barn ger nyfikna barn och nyfikna barn vill lära. Vi arbetar mycket med vardagspedagogik till exempel matematik i skogen, språkutveckling i den dagliga samlingen genom sång, ramsor och sagor. För att främja föräldrasamverkan erbjuder vi utvecklingssamtal, föräldramöte, gemensamma utflykter samt jul och sommaravslutningar.

De styrdokument vi arbetar efter är bland annat

  • Lokal arbetsplan
  • Likabehandlingsplan
  • Vissa delar av läroplanen
  • Allmänna råd för familjedaghem.

Hur gör vi för att alla barn ska känna sig trygga?

Vi arbetar dagligen tillsammans vilket gör att barnen känner sig trygga med oss båda vilket är viktigt vid sjukdom och ledighet. Eftersom barngruppen är liten, vi har valt att ha endast 6 barn vardera så hinner vi "se" varje enskilt barn varje dag. En god relation mellan oss och föräldrar är också en förutsättning för barnens trygghet vilket sker naturligt då man har en daglig kontakt vid hämtning och lämning.

Vad utmärker just vårt familjedaghem?

Eftersom vi har valt att arbeta med endast 6-7 barn vardera har vi verkligen möjlighet att se och följa varje enskilt barn varje dag. Vi vistas dagligen ute i idylliska trädgårdsstaden Tungelstas områden och lägger stor vikt vid det sociala samspelet för att skapa en trivsam miljö där både barn och vuxna tar hänsyn och visar respekt för varandra.

"Allas barn är våra barn."

Kontakt

Anneli Andersson Jonsson
070-286 23 94
tungelsta.fdh.anneli@telia.com

Annika Johansson
073-981 87 08
ankan013@gmail.com

www.tungelstafamiljedaghem.se

Senast uppdaterad: 12 juni 2018