Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kommunala familjedaghem

I Haninge kommun finns det flera familjedaghem runt om i kommunen. Kommunala familjedaghem finns i Vega/Vendelsö. Dagbarnvårdarna i familjedaghemmen arbetar tillsammans i arbetslag med minst tre pedagoger i ett arbetslag.

Foto: Mostphotos

Barngrupperna

Dagbarnvårdarna i familjehemmen arbetar i sitt eget hem och tar emot barn i åldern 1–10 år. En barngrupp består av sex förskolebarn per dagbarnvårdare och hur gamla barnen är kan se olika ut i de olika familjehemmen.

I familjehemmens mindre barngrupper får barnen goda förutsättningar att både lära sig och utveckla sin sociala kompetens. Barnen får möjlighet att i lugn och ro utveckla sina olika individuella förmågor och intressen.

I familjedaghemmen får alla barn möjlighet och tid att prata och vidareutveckla sina resonemang.

Barnens lärande

Familjedaghemmen, precis som den kommunala förskolan har lärande och målen i läroplanen i fokus i arbetet med barnen. Dagbarnvårdarna har en avgörande betydelse för att barnen ska utvecklas och lära sig på bästa sätt.

Familjedaghemmen har i uppdrag att se till att deras organisation och arbetssätt har hög kvalitet så att alla barn får möjlighet att nå målen i grundskolan.

Dagbarnvårdarna lagar och serverar hemlagad näringsriktig mat och ger specialkost till de barn som behöver det. Är någon dagbarnvårdare sjuk har familjedaghemmen ett väl fungerande vikariesystem.

Haninge kommuns styrdokument består av förskolans läroplan och familjedaghemmens Trygghetsplan.

Kontakt

Marie Andersson
Rektor
08-606 92 33
marie.a.andersson@haninge.se

Malin Sandström
Biträdande rektor
08-606 79 06
malin.sandstrom@haninge.se


Pedagoger område Vega/Vendelsö

Anita Dagerlind
070-999 93 30

Susanne Hultström
073-383 21 97

Helene Börjesson
070-407 63 03

Mikaela Örn
073-534 02 78

Senast uppdaterad: 9 januari 2024