Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Soc för unga i Haninge – stödmaterial för lärare i grundskolan

”Soc för unga i Haninge” är ett stödmaterial till dig som är SO-lärare i grundskolan. Materialet hjälper dig att i undervisningen öka barn och ungdomars kunskap om den hjälp de kan få via socialtjänsten, myndigheter och organisationer som stödjer barn och unga.

Framsida lärarhandledning Soc för unga i Haninge Soc för unga i Haninge –stödmaterial för dig som är lärare i grundskolan

Alla elever i Haninge ska veta att det finns hjälp och stöd att få om man inte har det bra – och som lärare har du en viktig roll. Det är utgångspunkten till det stödmaterial om socialtjänsten som tagits fram för SO-lärare i grundskolan.

Här har vi samlat information om socialtjänsten med förslag på lektionsupplägg. Materialet är kopplat till läroplanen och fungerar som en handledning i att undervisa om socialtjänsten. 

Stödmaterialet

Film till stödmaterialet

I filmen till stödmaterialet berättar lärare, kurator och elev om hur de arbetat med materialet Soc för unga och om erfarenheterna från sitt arbete med materialet. 

Här kan du se filmen i ett nytt fönster.

(Fotograf/film: Lars Bredenberg/Premium Visuals)

Powerpointpresentation som stöd i undervisningen

Bilder som du kan använda vid undervisning om socialtjänsten. Du kan plocka och använda bilderna som du vill.

Powerpointpresentation Soc för unga i Haninge.pptx

Övrigt material

Till stödmaterialet finns också en checklista vid oro för en elev. Den kan ge dig som lärare stöd i att börja fundera kring dina elever och om det är någon elev du bör uppmärksamma och fråga hur hen mår.

Till materialet finns också en affisch med kontaktuppgifter till socialtjänsten i Haninge. Sätt gärna upp den i skolans lokaler.

Kontakt

Har du frågor om materialet kontakta:

Marie Nyström
Social- och äldreförvaltningen
E-post: marie.nystrom@haninge.se

Hanna Nilsson
Utbildningsförvaltningen
E-post: hanna.nilsson@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 mars 2024