Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

För dig som redan har kontakt med socialtjänsten

Det är viktigt att du vet varför du har kontakt med socialtjänsten och hur du gör om du inte känner dig nöjd med det stöd du får.

En glad tjej sitter i naturen Foto: Mostphotos

Du som har kontakt med socialtjänsten har alltid en socialsekreterare som är ansvarig för just dig och din familj. Du är alltid välkommen att ställa frågor eller säga vad du tycker till din socialsekreterare.

Varför har jag kontakt med socialtjänsten?

Det är inte säkert att du vet varför du har kontakt med oss på socialtjänsten. Då får du gärna fråga din socialsekreterare. Trots att vi tror att vi är tillräckligt tydliga med varför barn och unga har kontakt med oss, är det inte alltid säkert att alla har förstått. Självklart ska du veta varför vi är inblandade i ditt liv. Du får gärna fråga flera gånger.

Vilken hjälp får vi från socialtjänsten?

Om du inte riktigt vet vilken hjälp socialtjänsten ger dig och din familj är det bara att fråga dina föräldrar eller din socialsekreterare. Din socialsekreterare vill att du ska veta vilken hjälp ni får.

När många är inblandade

Ibland är det många vuxna inblandade för att hjälpa ett barn och en familj. Det kan vara till exempel socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin och skolan. Om det är så för dig och din familj kan alla ses tillsammans och göra en gemensam planering för att du ska få det så bra som möjligt. Det kallas nätverksmöte eller SIP – Samordnad Individuell Plan.

Senast uppdaterad: 26 mars 2024