Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

För dig som är placerad i ett annat hem

Det finns många anledningar till varför barn inte kan bo kvar med sina föräldrar. För vissa är det farligt att bo kvar för att föräldrarna slåss eller är elaka mot barnet. Andra barn har föräldrar som mår så dåligt att de inte orkar ta hand om sina barn. Kanske dricker den som ska ta hand om barnet för mycket alkohol, tar droger eller är psykiskt sjuk. Det finns också ungdomar som skadar sig själv och därför inte kan bo kvar hemma. 

En glad flicka sitter på sängen i sitt rum Foto: Mostphotos

Oavsett anledning till varför du är placerad har du rätt att få information om vad som gäller för just dig. Din socialsekreterare kan förklara det du undrar över. Om du inte hittar all information här kan du läsa mer via länken nedan. 

För dig som redan har kontakt med socialtjänsten.

Olika boenden

Det är socialtjänstens ansvar att besluta var du ska bo. Beslutet tas utifrån vad vi bedömer är bäst för dig. Det kan vara hos en släkting, i ett familjehem, eller på något annat ställe. Här kan du läsa mer om olika typer av boenden. 

Senast uppdaterad: 3 januari 2023