Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

iKomet – internetbaserat individuellt föräldraprogram för dig som ofta hamnar i konflikt med ditt barn i åldern 3–11 år

Ägnar du mycket tid och energi åt att bråka med ditt barn? Det är inte ovanligt att det blir bråk mellan barn, föräldrar och syskon, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska hantera det. iKomet är ett digitalt program för dig som vill stärka relationen till ditt barn.

Bild på en familj som springer på en stig i skogen. Foto: Mostphotos

iKomet är en internetbaserad version av föräldraskapsprogrammet Komet 3–11 år. Det riktar sig till dig som vill stärka relationen med ditt barn. Programmet består av 7 avsnitt som du arbetar med under 10 veckor. Varje avsnitt kräver ungefär en 1,5 timmar framför datorn samt tid att genomföra övningar, du väljer själv när du loggar in.

Programmet är digitalt och genomförs hemma individuellt med stöd av en föräldrarådgivare på Familjecentralen. iKomet innehåller information i form av text, filmer, frågor, övningar och planering för att hjälpa föräldrar i vardagen. I programmet ingår även några träffar med föräldrarådgivare.

Syftet med iKomet är att stärka relationen mellan förälder och barn, genom att föräldern får ytterligare strategier för att hantera konflikter i familjen.

Tekniska förutsättningar

För att delta i iKomet behöver man ha tillgång till internet, en dator eller en Ipad samt möjlighet att spela upp filmer med bild och ljud. Inloggning sker på en plattform som ägs av Karolinska Institutet och bygger på att man har en e-postadress samt ett mobilnummer.

Ansökan

När du har anmält ditt intresse för iKomet tar vi kontakt med dig. Vi börjar med en kortare intervju för att säkerställa att programmet är rätt för just dig och ditt barn. Under ett första möte får du mer information om programmet och om hur samarbetet kan se ut. Du får inloggningsuppgifter till iKomet och föräldrarådgivaren kan sedan stödja dig genom alla stegen.

Du ansöker genom att  mejla oss på: familjecentralen@haninge.se
Ange ”ikomet” i ämnesraden och lämna ditt namn och telefonnummer.

Senast uppdaterad: 10 maj 2024