Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya grannar flyttar in på Lisebergsvägen 2

Haninge kommun växer och i slutet på september börjar de första hyresgästerna flytta in på Lisebergsvägen 2. Där har Flexon AB byggt åtta enplanshus med totalt 21 lägenheter.

Bild på hus Lisebergsvägen 2 är nu klart att ta emot sina nya hyresgäster. Foto: Haninge kommun

I de mindre lägenheterna kommer ungdomar under 27 år att flytta in. Många ungdomar söker bostad och vi är glada att kunna erbjuda detta första boende nära både natur och stad. Dessa lägenheter förmedlas genom Haninge bostäders bostadskö. I de större lägenheterna är det flyktingfamiljer från främst Ukraina som flyttar in. De får möjlighet att komma närmare varandra och många av barnen får närmare till Brandbergsskolan där de redan går.

HANINGE VÄXER – SÅ HÄR MÖTER VI BOSTADSBEHOVEN

Haninge kommun arbetar på olika sätt för att möta det stora behovet av olika typer av bostäder. En del i detta är behovet av ungdomsbostäder och tillfälliga bostäder för personer som av olika skäl har svårt att få en bostad på den ordinarie bostadsmarknaden. Lägenheterna på Lisebergsvägen 2 förmedlas genom Haninge bostäder och Haninge kommun.

I Haninge ska personer med olika bakgrund och ambitioner ges möjlighet att utvecklas och förverkliga sina drömmar. I Haninge ska vi bygga ett samhälle där vi ser, stödjer och tar hand om våra medmänniskor efter var och ens behov.

 

Om projektet

Bostäderna har uppförts på mark som har tillfälligt bygglov för uppställning av bostäder under en begränsad tid om max 10 + 5 år. Husen står på skruvar och marken kommer att återställas till ursprungligt skick då husen ska bort. Husen monteras med modulenheter. Uppdraget har utförts av företaget Flexon AB.

Flexon är fastighetsägare och förvaltar fastigheten. De hyr ut bostäderna till Haninge kommun som förmedlar ett antal av dem genom Haninge bostäder.

Läs mer om byggnationen för Lisebergsvägen 2

Kontakt

Haninge kommun
Annica Lempke,
direktör avdelningen samhällsplanering och ledning
haningekommun@haninge.se

Entreprenör
Flexon AB
info@flexon.se

Senast uppdaterad: 24 januari 2023