Så blir det nya Haninge när kulturen får ta plats

Ljusinstallationen Hanging around invigdes hösten 2015 och finns i parken bakom Haninge kulturhus och vid entrén till Eskilsparken. Installationen är skapad av konstnärsduon Olsson & Linder. Foto: Tomas Södergren

Målen vi har satt upp för kulturpolitiken leder framåt och vi har en tydlig vision om vart vi vill komma.

Vår framtidsbild av kulturen i Haninge år 2025 handlar om att kulturen finns naturligt både i vardagen och inom samhällets alla områden:

• Vad Haninge har att erbjuda inom kulturlivet är välkänt. Boende och besökare tycker det är enkelt att hitta något i kulturutbudet som passar dem, det är lätt att prova nya saker och att komma med egna initiativ.
  • Från kommunens sida tar vi vara på människors kreativitet, deras lust att uppleva och att vara medskapare av kulturupplevelser. Vi bjuder in och samarbetar med kulturlivet, samhället och näringslivet. Ansvaret att stimulera kulturens roll och verkan i vår kommun är gemensamt.
  • I Haninge känner sig människor trygga. Invånarna är stolta över att bo och verka i vår kommun. Här kan man förverkliga idéer och skapa. Och alla känner sig välkomna.

Var med på vår resa mot att bli en kommun med ett ännu rikare kulturliv – en kommun där kulturen är en drivkraft som stärker vår sammanhållning och vår tro på framtiden.

Det här var en sammanfattning av det viktigaste innehållet i Kulturzoomen, vårt kulturpolitiska program. Som du kan läsa i sin helhet via bildlänken här under.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 13 mars 2017