Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Aktivitetsstöd (LOK)

Här finner du som föreningsadministratör information om närvarorapportering för det kommunala lokala aktivitetsstödet (LOK).

Närvarorapportering i externa föreningssystem

Rbok kan ta emot närvarodata från externa system på flera sätt.

  • Koppling till Idrott Online (RF) där ni först skapar en fil i Idrott Online och sedan hämtar den här i Rbok.
    Kontakta Idrott- och friluftservice för att göra kopplingen. När kopplingen är aktiv dyker en ny länk upp ”Importera fil från Idrott Online”
  • Import av DAK-fil. Närvarodata hanteras av föreningssystem i ett format som heter DAK. Kan ni exportera/ta ut er närvarodata i en DAK-fil kan ni enkelt importera den i Rbok genom att trycka på ”Ladda upp fil för import”
  • Direktintegration från föreningssystem där Rbok har två sätt att ta emot data. Ett som är likadant som APN tidigare har använt och ett modernare via REST-API. Detta för att alla de föreningssystem som tidigare har skickat till APN kan byta till Rbok med minimal insats. Om ert föreningssystem stödjer direktintegration så kontaktar ni kommunen för att göra kopplingen. (Föreningar som har Sport Admin, Zoezi eller Gym Control behöver inte läsa in närvarodata i Rbok eftersom dessa system har upprättat en integration med Rbok)

Om ert föreningssystem inte vill skicka er data direkt till Rbok kan ni alltid hämta den via Idrott Online, men är ni som förening inte anslutna till RF kan ni alltid exportera en DAK-fil och läsa in den manuellt.

Om ert föreningssystem inte vill skicka till Rbok, inte lämnar ut er data i DAK-format och ni inte är RF-anslutna kan ni alltid närvarorapportera direkt i Rbok.

Kort film om hur ni skapar närvarokort i Rbok-Närvaro

Film om hur ni importerar närvarokort från externa föreningssystem

Föreningar med externa föreningssystem

För er föreningar som har skapat närvarokort i externa föreningssystem så behöver ni exportera dessa till Rbok innan ni kan ansöka om Aktivitetsstöd. (Föreningar som har Sport Admin, Zoezi eller Gym Control behöver inte läsa in närvarodata i Rbok eftersom dessa system har upprättat en integration med Rbok)

Import av DAK-fil

Närvarodata hanteras av föreningssystem i ett format som heter DAK. Kan ni exportera/ta ut er närvarodata i en DAK-fil kan ni enkelt importera den i Rbok genom att trycka på ”Ladda upp fil för import” (Se kort film om import av DAK-fil, https://youtu.be/Ooifywc_Htk )

Koppling till Idrott Online (RF)

Ni skapar först en kommunfil i Idrott Online och sedan hämtar den här i Rbok. (Kontakta bokning.fritid@haninge.se för att göra kopplingen). När kopplingen är aktiv dyker en ny länk upp i Rbok/Närvaro som heter ”Importera fil från Idrott Online”
Efter att ni ansökt om statligt stöd hos RF så finns er närvarodata sparad där så att ni kan exportera detta som en ”kommunfil” till Rbok.

1. Logga in i Idrott Online, välj fliken ”LOK”
2. Gå till kommunfil i menyn till vänster och därefter klickar ni på pilen ”Tillåt kommunens system att hämta kommunfil”
3. Klicka på ”Skapa kommunfil”, välj rätt period och avsluta genom att klicka på ”Skapa”
Filen beställs nu och är klar att importeras i Rbok efter ca 1 dygn.
4. Nästa dag, logga in i Rbok och gå till ”Närvaro-Import och Export” här finns nu en blå länk som heter ”Importera kommunfil från Idrott Online”

Film om hur ni skickar in er ansökan om aktivitetsstöd

Följ nedan steg för att ansöka om Aktivitetsstöd

1.       Logga in i Rbok, välj ”Närvaro” i menyn. Här kan ni administrera era närvarokort och kontrollera eventuella krockar, ni kan även estimera godkända belopp om hur mycket ni är berättigade till att ansöka om.

2.       När ni är klara med ovanstående ska ni skicka in er ansökan till kommunen, det gör ni genom att gå till ”Ansök” i menyn.

Välj rätt period och klicka på ”Skicka in”
En bidragshandläggare på kommunen kommer nu att granska er ansökan och när den är godkänd kommer ni kunna se att en utbetalning är skapad i menyn-”Ekonomi”

Senast uppdaterad: 4 januari 2024