Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lotteritillstånd

Föreningar verksamma i Haninge kommun kan söka tillstånd att anordna lotterier i kommunen.

Foto: Mostphotos

Ta reda på om du behöver lotteriregistrering

Grundregeln är att alla som anordnar lotterier behöver licens eller en registrering. Vissa lotterier som inte riktar sig till allmänheten och är små i sin omfattning får dock genomföras utan licens eller registrering. Undantagen finns i Spellagen 3 kapitlet 4-5 §§.

Kommunen registrerar lotterier som ska äga rum i kommunen, under en viss tid, maximalt fem år per registrering. För att kunna registrera er måste ni uppfylla en del villkor och lämplighetskrav som finns angivna i spellagen. För lotterier utanför Haninge kommun, ber vi er kontakta Spelinspektionen för tillstånd.

Om du är osäker på om just ni behöver en registrering för ett lokalt lotteri kan du kontakta Spelinspektionen på 0152-650 100 eller www.spelinspektionen.se

Kontakta kommunen för att göra en registrering

Om du behöver registrera ett lotteri, ansök i Rbok genom att klicka HÄR 

Till registreringen ska ni bifoga ett styrelsebeslut som visar att föreningen tänker ansöka eller ordna ett lotteri och att intäkten behövs för verksamheten. Ni behöver även skicka in, föreningens stadgar, föreningens senaste verksamhetsberättelse. Föreningen kommer att lämplighetsprövas ekonomiskt och viss kontroll av styrelsens kommer göras. Ni ska även utse en person som är ansvarig för lotteriet och skicka in personuppgifter.

kontakt

Madelene Schollin
08-606 85 92
madelene.schollin@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 augusti 2023