Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Visningar för dig med synnedsättning

Årsta slott i Haninge är slottet med de många historierna. Här bodde sjöfararätten Bielkenstierna på 1600-talet, här växte den världsberömda författarinnan Fredrika Bremer upp och här levde äventyraren och entreprenören Gustaf Cedergren under 1900-talet.

Museivåningen på Årsta slott Museivåningen. Foto: Johan Gustafsson G40 Studio.

Årsta slottsmuseum erbjuder anpassade visningar för dig med synnedsättning. Guidningen är beskrivande och taktil. Museet har lånehandskar som ger en unik chans att uppleva föremål med händerna.

Under guidningen besöker vi museivåningen i slottet och slottsvinden. Vi hör bland annat om familjen Bremers liv på Årsta, vi lär om Fredrika Bremers författarskap och stiftar bekantskap med det glada 1910-talet då Gustaf Cedergren skapade ett exklusivt hem på slottet. Och allt börjar med en rik adelsdam…

Guidningarna ges på förfrågan, på en tid som passar dig och ditt sällskap. Kontakta oss per e-post: arstaslottsmuseum@haninge.se eller ring 08-606 76 28 för bokning.

Inträde: 120 kr per person. Ledsagare går gratis och ledarhundar är välkomna. Museet är tyvärr inte heller tillgängligt för rörelsenedsatta. Hiss och tillgänglig wc saknas.

Så kommer du till Årsta slottsmuseum:

  • Buss 846 från Västerhaninge station
  • Adress för att hitta med bil: Årsta slott, 137 95 Österhaninge

Varmt välkommen till Årsta slottsmuseum!

Visningar för dig med synnedsättning gör Årsta slottsmuseum i samarbete med Auktoriserad Stockholmsguide Sophie Heine, Stockholm by Sophie.

 

Senast uppdaterad: 12 juni 2022