Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Visningar för dig med intellektuell funktionsvariation

Årsta slottsmuseum erbjuder specialvisningar för dig som har en intellektuell funktionsvariation. Du är varmt välkommen tillsammans med dina vänner eller kollegor, familj, ledsagare eller personal på boende eller daglig verksamhet. Gruppens storlek anpassas efter dig och dina vänners önskemål och behov. Om det passar dig bäst kan du komma bara du och en ledsagare, och ha guiden för er själva.

Tre kvinnor och ett barn ser på en skulptur i en sal. Foto: Johan Gustafsson G40 Studio.

Under guidningen tittar vi tillsammans på museivåningen i slottet och vi går uppför trapporna till den mystiska slottsvinden. Vi lyssnar på det tvåhundra år gamla spelurets musik och hör om den världsberömda författarinnan Fredrika Bremer och den stenrike Gustaf Cedergren som renoverade slottet till ett lyxigt hem för hundra år sedan.

Pris: 120 kr per person. Ledsagare/personal från boende/daglig verksamhet går med gratis.

Boka din visning på en tid som passar dig och ditt sällskap per e-post arstaslottsmuseum@haninge.se eller ring 08-606 76 28. Om du vill - berätta gärna något om dig som gäst. 

Museet är tyvärr inte tillgängligt för rörelsenedsatta. Hiss och tillgänglig wc saknas.

Välkommen till Årsta slottsmuseum!

Visningarna för dig med intellektuell funktionsnedsättning gör Årsta slottsmuseum i samverkan med Auktoriserad Stockholmsguide Åsa Ohlén Olsson, Tales and Guidning Stockholm AB.

 

Senast uppdaterad: 12 juni 2022