Höstöppet på Årsta slottsmuseum

Välkommen till Årsta slottsmuseum i Haninge – slottet med många historier! Upplev spåren efter 1600-talets sjöhjältar och adelsdamer, den världsberömda Fredrika Bremers 1800-tal och äventyraren och entreprenören Gustaf Cedergrens 1910-tal.

Barn som springer i en park framför en vit slottsbyggnad. Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio

Uppdatering 1 november: Visningarna är inställda med anledning av Folkhälsomyndighetens råd. 

 

Under hösten ges trygga guidade visningar för små sällskap varje onsdag. Kom och upplev den luxuösa museivåningen och den hemlighetsfulla slottsvinden – och hör Årstas många historier.

Datum: Alla onsdagar i oktober och november
Bokningsbara tider: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00.

Visningen tar ca 40 minuter och ges för sällskap om max 4 personer. Varje sällskap går med egen guide.

Slottet är tyvärr inte tillgängligt för rörelsenedsatta. Museivåningen ligger en trappa upp och hiss samt anpassad toalett saknas.

Boka din visning

Boka via e-post arstaslottsmuseum@haninge.se senast tisdagen före visningsdagen. Ange namn, telefonnummer, och antal personer i sällskapet. Vi skickar bekräftelse på bokad tid.

Sista-minuten-bokning: Det går bra att ringa onsdagar från kl. 08:00 för att boka tid samma dag i mån av plats. Telefon: 08-606 82 50.

Avgift (100 kr per person) betalas på plats, via Swish eller faktura.

I museibutiken finns böcker om Årsta och Fredrika Bremer, vykort, bokmärken, muggar från Sturehofs krukmakeri och annat fint. De guidade turerna i museet avslutas i butiken. 

Anpassad verksamhet med anledning av coronaviruset

Haninge kommun vill att alla ska ha möjlighet att ta del av kultur- och biblioteksarrangemang på ett tryggt och säkert sätt. Vi tar ansvar för att minska smittspridningen genom att följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer.

Det är viktigt att alla besökare tar del av information innan varje arrangemang och följer de instruktioner som ges från arrangörer på plats.

  • Kom ihåg att stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.
  • Gäster och personal håller avstånd om 2 meter på Årsta slottsmuseum. I museivåningen har vi markeringar som hjälper till att placera oss på ett säkert sätt.
  • Det är inte tillåtet att röra något i museivåningen, utöver besöksstolar. Besöksstolar spritas med ytdesinfektion efter varje gäst.
  • Vi tillhandahåller handsprit för besökare. Museet har inga egna toaletter utan vi hänvisar till restaurang och kiosk för toalettbesök.
  • Betalning sker med Swish. Om du inte har Swish skickar vi en faktura på visningsbiljetter och köp i museibutiken.

 

Kontakt

Årsta slottsmuseum
Anna Röst, intendent
08-606 82 50
(telefontid måndag och onsdag 08:00-17:00)

Boka guidad visning:
arstaslottsmuseum@haninge.se

Boka en egen guidad visning

Välkommen att boka en egen visning för din grupp! Museet visas för grupper året om. Välj en visning med Årstas många historier, eller varför inte en specialvisning om Fredrika Bremers liv och verk på Årsta? För närvarande bokar vi endast in sällskap om max. 4 personer för att kunna hålla rekommenderat avstånd. Kontakta oss för mer information.

Hitta till Årsta slottsmuseum

Buss 846 går till Årsta slott från Västerhaninge station. 

Med bil kör väg 73, sväng av mot Dalarö (väg 227). Efter 4 km sväng höger in på Österhaningevägen (väg 561), sedan direkt vänster in på Årsta havsbadsvägen (väg 560). Avfarten till slottet skyltad.

Adress: Årsta slott, 137 95 Österhaninge. 

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 november 2020