Guidade visningar av Årsta slottsmuseum

Guidad visning. Foto: Johan Gustafsson G40 Studio

Varmt välkommen på visning av Årsta slottsmuseum. Du får höra om slottets olika spännande invånare genom tiderna och se de luxuösa inredningarna i museivåningen. Om du har tur får du följa med upp på slottsvinden, där tiden stått still sedan 1600-talet.

Museet är endast öppet för besökare på guidad visning - det går inte att gå runt i museet på egen hand. Slottet är tyvärr inte tillgängligt för rörelsenedsatta. Ramp, hiss och anpassad toalett saknas.

Digitala visningar i maj och juni

Årsta är slottet med många historier! I maj och juni berättar vi Årstahistorier och visar olika delar av slottet och omgivningarna digitalt. Årstahistorier publiceras varje vecka på Haninge Kulturs facebook-sida.

Guidade visningar i juli och augusti

Vi planerar för att kunna välkomna dig till Årsta på guidad visning i juli och augusti. Visningarna kommer att ske i små förbokade grupper, där varje bokat sällskap går med en egen guide och vi håller rekommenderat avstånd. Det kommer att finnas möjlighet att boka visning både inomhus och utomhus. Mer information kommer inom kort.

Lekstugan i Engelska parken

Museilekstugan ”Margaretas stuga” i Engelska parken är öppen i juli och augusti, alla torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar kl 11:00-16:00 (med reservation för regn). Här upplever du en lekstuga från 1924 med lekstuguköket i original och leksaker från tiden. Låna en picknickfilt och en sagobok, krocket, kula eller styltor att roa dig med i parken. 

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 27 maj 2020