Guidade visningar

Varmt välkommen till Årsta! Upplev spåren efter 1600-talets adel, hör historierna om den världsberömda Fredrika Bremer och om äventyraren Gustaf Cedergren som skapade ett luxuöst hem på slottet. Kanske följer du med upp till den hemlighetsfulla slottsvinden.

Pojke med ljust hår, ca fyra år gammal går ned för en stentrappa. Bakom honom en oljemålning som föreställer en man med två små barn i knät. Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio.

Välkommen på visning!

Du är välkommen att besöka Årsta slottsmuseum i sällskap med en slottsguide som visar museivåningen och slottsvinden och berättar om Årstas spännande historier. (Det går inte att gå runt i slottet på egen hand.) Guidade visningar för allmänheten ges under sommarhalvåret, maj-september. Året runt finns möjlighet att boka en alldeles egen guidad visning.  

Boka en egen visning

Vi ordnar gärna en alldeles egen visning för dig och din familj, kollegorna, föreningen eller annan grupp.

Du kan boka en visning av museivåningen och slottsvinden, en specialvisning med fokus på Fredrika Bremers liv och verk eller en fördjupning i slottets luxuösa inredningar och dess mystiske ägare Gustaf Cedergren. Hör av dig till oss med dina önskemål - vi ser fram emot att välkomna er till Årsta!

Fr o m 1 oktober 2021 är taxan för guidad visning (60-90 minuter) inklusive besök på slottsvinden:

Måndag-fredag: 1000 kr + 80 kr per person
Lördag - söndag: 1300 kr + 80 kr per person

Maximalt antal gäster är 20 per guide. Är ni flera i gruppen bokar vi gärna två guider. OBS - 20 gäster gäller när inga Covid-restriktioner längre finns. Så länge restriktioner gäller tar vi endast emot små sällskap om max 4 personer i taget.

Bokning via e-post: arstaslottsmuseum@haninge.se
Betalning: Faktura, kontant eller Swish.
Avbokning: Senast 7 dagar före avtalad tid. Senare avbokning debiteras.

Trygga visningar

Med de nuvarande restriktionerna med anledning av Covid-19 tar vi emot max. 4 gäster per visning. På så vis kan vi alltid hålla ett säkert avstånd i museivåningen.

Det Bremerska speluret från 1700-taletDet Bremerska speluret från 1700-talet.Foto: Johan Gustafsson G40 Studio.

 

Kontakt

Årsta slottsmuseum
08-606 82 50
Telefontid onsdagar 10:00-12:00
arstaslottsmuseum@haninge.se
Instagram: @arstaslottsmuseum

Årsta slottsmuseum är medlem i:
Svenskt kulturarv
Sveriges museer

Senast uppdaterad: 17 januari 2022