Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Guidade visningar

Varmt välkommen till Årsta! Upplev spåren efter 1600-talets adel, hör historierna om den världsberömda Fredrika Bremer och om äventyraren Gustaf Cedergren som skapade ett luxuöst hem på slottet. Kanske följer du med upp till den hemlighetsfulla slottsvinden.

Pojke med ljust hår, ca fyra år gammal går ned för en stentrappa. Bakom honom en oljemålning som föreställer en man med två små barn i knät. Foto: Johan Gustafsson, G40 Studio.

Du är välkommen att besöka Årsta slottsmuseum i sällskap med en slottsguide som visar museivåningen och slottsvinden och berättar om Årstas spännande historier. Det går inte att gå runt i slottet på egen hand.

Guidade visningar för allmänheten ges främst under sommarhalvåret och under skolloven. Året runt finns möjlighet att boka en alldeles egen guidad visning

Vi erbjuder anpassade visningar för dig med synnedsättning eller intellektuell funktionsvariation. 

Viktigt att veta

Årsta slott är tyvärr inte tillgängligt för rörelsenedsatta. Museet ligger en trappa upp. Hiss och anpassad wc saknas. Slottets restaurang är öppen då slottet har öppna visningar i sommar. Det finns även ett kafé som drivs av Haninge Golfklubb på området.

Det Bremerska speluret från 1700-taletDet Bremerska speluret från 1700-talet.Foto: Johan Gustafsson G40 Studio.

Kontakt

Årsta slottsmuseum
08-606 82 50
Museet är bemannat på deltid. Lämna ett meddelande på telefonsvararen eller skicka e-post till
arstaslottsmuseum@haninge.se.

Hitta till Årsta
Buss 846 går till Årsta slott (slutstation) från Västerhaninge station.
Adress: Årsta slott, 137 95 Österhaninge.
Parkering finns vid infarten till slottsområdet. Handikapparkering finns vid slottsentrén.

Årsta slottsmuseum är medlem i
Sveriges museer
Svenskt kulturarv

Senast uppdaterad: 16 januari 2024