Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Familjedaghem I Ur och Skur Thrilja

Fristående familjedaghem i Haninge kommun.

Verksamhet

Enskild pedagogisk omsorg/familjedaghem med anställd personal, för upp till 15 barn i åldrarna 1–10 år.

Familjedaghemmet Thrilja drivs av mig Annica Glanshed, i mitt hem, tillsammans med min personal. Vår grupp består just nu av mig, en person som är anställd hos mig på heltid och 12 barn i åldrarna 1–5 år. Om jag skulle ha 15 barn i gruppen måste personalstyrkan utökas med en halvtidstjänst. Det är inte aktuellt just nu. Jag bor i ett stort hus med stor trädgård. Vi bor på Ribbysidan i Västerhaninge.

Hur arbetar vi

Målet med vår verksamhet är att den ska vara trygg, rolig och lärorik. Föräldrarna ska känna sig trygga med att lämna sina barn till oss. Vi arbetar naturligtvis efter de styrdokument kommunen och Friluftsfrämjandet ålägger oss, till exempel den reviderade läroplanen för förskolan -98, Allmänna råd för familjedaghem och Haninge kommuns skolplan och skollagen.

Vi utför systematiskt kvalitetsarbete och lämnar in årlig kvalitetsredovisning till Friluftsfrämjandet. Vi tillämpar maxtaxa. Vi har syskonförtur och därefter turordning efter kötid. Vid behov följer vi Haninge kommuns riktlinjer för öppethållande (06.30–18.30).

Vi arbetar med mitt hem som utgångspunkt, där finns mycket plats för lek och pyssel men också plats för att få en lugn vrå, men oftast är vi ute i skogen eller någon av de fina lekparker som finns i närområdet. Vi går också på teater, till biblioteket, badar, åker på utflykter, arbetar med årliga traditioner, åker skridskor och skidor, anordnar barnens vasalopp med mera. Vi erbjuder utvecklingssamtal varje termin.

Vi har ett nära föräldrasamarbete och dagliga samtal med föräldrarna i samband med lämning och hämtning.

Hur vi gör för att alla barn ska känna sig trygga

Vi erbjuder omsorg i en liten familjär grupp och vi hinner med och ser varje barn. Alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Vi arbetar med att alla ska visa varandra och miljön hänsyn, förståelse och omtanke. Vi arbetar ibland med hela gruppen och ibland delar vi oss i mindre grupper. Vi har en bra vikarieplan och oftast tillgång till en vikarie barnen känner om någon av personalen skulle vara sjuk eller ledig.

Vi har en likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling och en krishanteringsplan. Vi lyder under Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund och har ett egenkontrollprogram för hantering av livsmedel. Det finns även handlingsplaner för hur vi gör vid till exempel poolbad, resor i kollektivtrafik med mera.

Vad utmärker just vår verksamhet

Vår verksamhet är en, av Friluftsfrämjandet, certifierad I Ur och Skur-enhet. Det betyder att vi vistas mycket ute i naturen, värnar om miljön och att ge barnen ett livslångt naturintresse. Vi ledare är medupptäckande, medagerande, medupplevande och medvetna. Vi har Skogsmulle-, Skogsknytte- och Skogsknoppgrupper en gång i veckan och Laxe-, Skrinna- och Laggeverksamhet när vädret tillåter.

Maten vi serverar är hemlagad och till ca 90 % ekologisk.

I verksamheten finns även ett antal djur, hund, kaniner och en katt. Vi har även en stor pool på tomten som vi använder flitigt på sommaren. Många barn har lärt sig simma redan som femåringar. Vi har stor erfarenhet av och kunskap om hur vi ska hjälpa barn som behöver extra stöd.

Kontakt

Annica Glanshed
Borstgränd 1
13738 Västerhaninge
070-325 03 72
08-500 20 420
annica@thrilja.se

Senast uppdaterad: 17 april 2023