Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Familjedaghem Susanne Matteuzzi

Fristående familjedaghem i Haninge kommun.

Min verksamhet heter Susannematteuzzisprivatafamiljedaghem, jag kallas för Sussi.

Jag har jobbat på förskola från 1980-1988, varit dagbarn vårdare sedan 1990 i Farsta, så jag har lång erfarenhet inom barnomsorgen.

År 2017 flyttade jag till Årsta havsbad där jag nu bedriver min verksamhet.  Jag jobbar med Monika Gyllner, vi träffas dagligen.

Jag har 6 barn inskrivna, ålder på barnen kommer variera från 1-5 år.

Jag bedriver verksamheten hemma i mitt hus, jag har gjort ett utrymme på tomten för barnen med sandlåda, den är inhägnad.

Hur jag arbetar, min värdegrund.

Jag vill att barnen och föräldrar skall känna sig trygga med mig och varandra, jag jobbar mycket med det sociala, att man är en bra kompis och att man respekterar och hjälper varandra, träna sin förmåga att känna empati och för förståelse varandra.

De lär sig att vänta på sin tur, alla får göra sig hörda, att jag som vuxen lyssnar till barnens behov. Alla skall bli sedda.

Föräldrar skall känna sig trygga när de lämnar sina barn. Jag vill att barnen skall tycka det är kul att komma hit. Jag har utvecklingssamtal efter behov, föräldrar träffar.

Jag följer kommunens styrdokument, följer läroplanen, förskolans läroplan (Lpöf98). Nu har jag mycket små barn, så jag utgår från deras behov och föräldrars önskemål.

I min verksamhet vill jag få in, bibliotek (bussen kommer till oss 2 ggr i månaden), läsning, sångstunder, teater, pyssel, naturen (jag jobbar mycket med Kungaskogen), vistas i olika parker.  Vill få fram barnens förmåga i olika situationer, så att de utvecklas i sin takt.

Tränar barnen på och avklädning, ställa sina skor rätt, hänga upp kläder, hygien.

Näringsrik mat, är ett viktigt inslag i min verksamhet, barnen får smaka olika saker. På det sättet lär de sig uppskatta maten,

Jag vistas i Mycket i Naturen, så de lär sig att vara rädda om den, bli nyfikna lära sig om djur och natur.

Vid sjukdom, semester finns vikarie till barnen vid behov.  Jag arbetar måndag- fredag 06.30-17.00, just nu.

Vid behov följer jag ram tiden för haninge kommun 06.30-18.30.

Jag följer traditioner, har kalas när de fyller år, för var och en.

Kontakt

Susanne Matteuzzi
Arkitektvägen 33/ Typografstigen 8
137 97 Årsta Havsbad

sussimatteuzzi@gmail.com

Senast uppdaterad: 12 juni 2018