Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Maria Sköldborgs privata familjedaghem

Fristående familjedaghem i Haninge kommun.

Jag, Maria Sköldborg, bedriver ett familjedaghem i mitt hus med stor tomt för barn i åldrarna 1–5 år. Familjedaghemmet ligger i Årsta Havsbad.

Öppettiderna är måndag till fredag från kl. 07:00–17:00 men vid behov så följer jag Haningekommun riktlinjer för öppethållande kl. 06:30–18:30.

Jag har ett samarbete med tre pedagoger, varav två finns i Årsta Havsbad och den tredje i Västerhaninge. Tillsammans har vi aktiviteter, ett vikariesystem vid sjukdom och semester samt föräldraverksamhet och utvecklingssamtal.

Jag arbetar med vardagspedagogiken. Barnen får bland annat lära av- och påklädning, duka/duka av bordet, sköta sin hygien efter sin förmåga. Även den sociala träningen ingår i pedagogiken som att vara en bra kompis, träna sin förmåga att känna empati och förståelse för varandra.

Våra aktiviteter

Vi leker ute i närliggande parker och i skogen, går på promenader och gör utflykter. När vi är inomhus pysslar, ritar, sjunger vi. Barnen lyssnar sagor och leker fritt bland mycket mer. Vi följer gärna högtidliga traditioner och har kalas när någon fyller år.

Välkomna!

Kontakt

Maria Sköldborg
Kolonivägen 17
137 97 Årsta havsbad
073-656 75 34
miaskoldborg@gmail.com

Senast uppdaterad: 13 november 2019