Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skadliga eller oshyssta relationer

Ibland blir inte en relation som man har hoppats på. Om du känner dig orolig för dig och din relation så är det viktigt att ta din oro på allvar och lita på din magkänsla. Det kan vara bra att prata med någon utomstående som kan ge råd och stöd.

Upplever du kontroll, hot eller våld i din relation?

Till dig som är utsatt

Det kan vara skönt att prata med någon som förstår hur du har det, och som vet hur man påverkas av skadliga förhållanden. Socialtjänsten kan erbjuda stödsamtal, försörjningsstöd och skyddat boende. Kontakta kommunens relationsvåldsteam så får du information om vilken typ av hjälp som kan vara aktuell för just dig. Du behöver inte ha gjort en polisanmälan för att få hjälp.

Till dig som utsätter

Det kan vara svårt att förstå och erkänna för sig själv att man utsätter någon annan för våld. Det är aldrig för sent att ta ansvar och förändra ett beteende du inte vill ha. Du kan få hjälp och stöd att förändra ditt beteende.

Välj att sluta

För dig som vill förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende finns en särskild hjälplinje som heter "Välj att sluta". Du kan även få råd och stöd från kommunens relationsvåldsteam.

Senast uppdaterad: 24 april 2024