Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Barn till skilda föräldrar

Det kan kännas väldigt olika när ens föräldrar skiljer sig. Man kan känna både oro, ilska, lättnad och sorg. Ibland kan man känna skuld över att föräldrarna skiljer sig och tänka att det är ens eget fel för att man har varit jobbig eller så. Det är aldrig sant! Det är aldrig barnens fel att föräldrarna skiljer sig och det är alltid föräldrarnas uppgift att ordna sina liv.

Om föräldrarna skiljer sig utan att man har sett att de bråkat och varit osams, kan det ibland kännas svårt att förstå varför de ändå måste skilja sig. Om föräldrarna bråkar mycket under skilsmässan kan det kännas jobbigt, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden.

Oavsett om de bråkar eller inte kan det vara svårt att acceptera att de inte längre ska leva tillsammans. Man kanske måste flytta, byta skola eller behöva bestämma med vem man ska bo och när. Man kan lätt känna sig ensam med sina problem när föräldrarna är upptagna med sina egna och då är det bra att prata med någon om hur man själv har det.

Det finns hopp!


Barngrupp

På HANBA har vi grupper för barn till skilda föräldrar.

På träffarna jobbar vi med olika teman, fikar och har roligt tillsammans. Vi gör olika övningar, leker, ritar och målar.

Man kan gå i gruppen för att:

  • förstå att man inte är ensam
  • förstå att det aldrig är barnets fel
  • förstå att inga familjer är perfekta
  • bry sig om sig själv och sina egna behov
  • få svar på frågor

Kontakt hanba

HANBA
Rudsjöterrassen 1
136 40 Handen
08-606 92 34
hanba@haninge.se

Haninge kommun
Social- och äldreförvaltningen
136 81 Haninge
växel 08-606 70 00

Senast uppdaterad: 20 september 2021