Exempel på när socialtjänsten kan hjälpa till

Foto: Mostphotos

Ibland kan det bli jobbigt för vuxna att ta hand om allt på egen hand. Då kan ni få hjälp av socialtjänsten.

Socialtjänsten kan hjälpa till om du, dina syskon eller föräldrar har problem som exempelvis:

• Missbruk – när någon i familjen dricker mycket alkohol eller tar droger.
  • Våld eller hot hemma – när du eller någon annan i familjen blir slagen, hotad, hånad, utsatt för hedersproblematik eller för sexuella övergrepp.
  • Ekonomiska problem – när pengarna inte räcker till.
  • Kriminalitet – när någon i familjen gör brottsliga saker.
  • Psykisk ohälsa – när någon i familjen mår dåligt.
  • Skilsmässa eller separation – när dina föräldrar inte kommer överens.

På socialtjänsten i Haninge har vi ansvar för att hjälpa och stötta alla som bor i kommunen. Det gäller också dig som kommit som flykting till Sverige. Hos oss jobbar bland annat socialsekreterare, fältassistenter och behandlare. De flesta av oss sitter i det stora bruna kommunhuset vid Handenterminalen. Vår uppgift är att tillsammans med dig och din familj försöka hjälpa er så att ni ska få det bättre.

Några viktiga saker som vi vill att du ska veta:

• Det finns hjälp och stöd att få
  • Du har rätt att må bra
  • Du har rätt att få prata med någon som lyssnar
  • Du har rätt att bli tagen på allvar

Vi som arbetar på socialtjänsten

Kontakt för den här sidan: socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 juni 2020