Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skicka faktura till kommunen

Haninge kommun föredrar att du som leverantör skickar en faktura i formatet PEPPOL BIS Billing 3 via Peppolnätverket till oss. Haninge kommun accepterar inte fakturor i PDF-format som skickas via e-post.

Haninge kommun tar emot elektroniska fakturor via Peppol-nätverket. Adress i Peppol-nätverket är: Peppol-ID 0007: 2120000084. Accepterat format är PEPPOL BIS Billing 3. Det krävs ingen routing för att skicka e-fakturor genom Peppol-nätverket.

Mer information om Peppol och om att fakturera offentlig verksamhet

Peppol (Digg, Myndigheten för digital förvaltning)

För dig som är leverantör till offentliga aktörer: Digg, Myndigheten för digital förvaltning

Hur skickar jag en e-faktura via Peppol-nätverket?

Köper du tjänster från en VAN-operatör idag tar du kontakt med dem. Majoriteten av VAN-operatörer i Sverige är ansluta till Peppol-nätverket vilket gör det enkelt för dig att börja skicka e-faktura.

Andra sätt att skicka e-faktura på

InExchange: GLN 7362120000081. Registrera dig direkt InExchange

Visma standardkanal GLN: 7340129303006.

Vi har inte möjlighet att skicka en e-faktura

Haninge kommun erbjuder tjänsten Supplier Center vilket är Visma Proceedos leverantörsportal. Tjänsten är kostnadsfri och möjliggör att skicka e-faktura på ett enkelt sätt. Denna lösning är tänkt för mindre leverantörer som skickar få fakturor.

Kontakta oss via ett mejl till inkop@haninge.se så får du en inbjudan till Fakturaportalen. Skriv "E-faktura" i ämnesraden och ange den e-postadress som registreringen ska skickas till.

Användarmanual för Supplier Center 

Fakturan ska innehålla någon av följande referenser: Kommunens inköpsordernummer som kommer i en beställning från inköpssystemet. Den består av HA följt av åtta siffror, till exempel HA0000XXXX eller beställarens referensnummer, den består av en sexsiffrig kod. 

Pappersfakturor

Från och med 1 april 2019 är det endast myndigheter som har rätt att skicka pappersfakturor. Endast för de myndigheter som är undantagna tar vi emot pappersfakturor. Skicka till nedanstående adress, referensnummer och mottagarens namn ska finnas på fakturan:

Haninge kommun
Box 951
83129 Östersund

Påminn oss

Betalningspåminnelser skickas med fördel via e-post till leverantorsfaktura@haninge.se. Skicka gärna med en kopia på fakturan i samband med påminnelsen i det fall vi inte mottagit fakturan.

Har du frågor om fakturering?

Har du frågor om leverantörsfakturor till Haninge kommun är du välkommen att kontakta oss på leverantorsfaktura@haninge.se

Haninge kommuns organisationsnummer 212000–0084

 

Senast uppdaterad: 8 februari 2023