Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Faktura och räkning från Haninge kommun för dig som kund

Inbetalningar till kommunen sker som huvudregel genom fakturering. Vid betalning av faktura måste det OCR-nummer som finns på fakturan anges. Det bankgiro som anges på fakturan ska användas. 21/12 2023: Just nu har vi problem med ett antal felaktiga fakturor som gått ut till arrendatorer. Felsökning pågår och kreditfakturor kommer skickas ut. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta medför. För frågor kontakta mex@haninge.se

Inbetalning utan fakturering

Vid inbetalning utan fakturering, till exempel inbetalning av statsbidrag, måste ekonomiavdelningen informeras om vad inbetalningen avser genom att det tydligt på inbetalningen framgår referens till inbetalningen. Använd kommunens bankgiro.

 • Kommunens bankgiro: 5799-9260
 • Organisationsnummer: 212000-0084

Betala med autogiro

Kunder i Haninge kommun har möjlighet att betala sina räkningar genom autogiro. Autogiro har flera fördelar.

 • Fakturorna blir alltid betalda i tid, varken för tidigt eller för sent.
 • Tidsbesparande, då ingen åtgärd behöver göras för att fakturan ska bli betald.
 • Vid vistelser på annan ort sköts betalningarna automatiskt.

Autogirot träder i kraft efter att kunden blivit registrerad i kundregistret, det vill säga att en första faktura skapats för den verksamhet som autogirot ska kopplas till, exempelvis barnomsorgen.

Du anmäler din autogiroansökan till Haninge kommun via internet. Du kan välja att skicka den elektroniskt med hjälp av e-legitimation eller skriva ut den och skicka in den portofritt till oss.

För dig som har BankID

Anmälan Autogiromedgivande övrig kommunal verksamhet (Ej VA)

För dig som inte har BankID

Se blankett för Autogiromedgivande för vatten- och avloppsavgifter

Se blankett för Autogiromedgivande övrig kommunal verksamhet

Kontaktuppgifter gällande autogiro

 • Vatten och avlopp
  08-606 82 38
 • Barnomsorg, äldreomsorg, handikappomsorg med mera
  Kundgruppen 08-606 48 00

Betala med E-faktura

Du som har internetbank kan få din faktura från oss elektroniskt. Sök efter Haninge kommun i internetbankens förteckning över företag som erbjuder e-faktura. När du har granskat och godkänt e-fakturan gör du din betalning som vanligt i internetbanken. Alla uppgifter som behövs för betalning fylls i med automatik.

Observera att det finns två olika anmälningssidor för Haninge kommun. Den ena heter "Haninge kommun VA" och gäller för Vatten och avlopp och den andra som endast heter "Haninge kommun" gäller för övriga fakturor, till exempel barnomsorg, äldreomsorg.

Kontaktuppgifter gällande E-faktura

 • Barnomsorg, äldreomsorg, handikappomsorg
  Kundgruppen 08-606 48 00
 • Vatten och avlopp
  VA-kundtjänst
  08-606 82 38

Inkasso

Visma Amili AB hanterar kommunens inkassoärenden. För att undvika inkasso och extra avgifter måste du betala din faktura senast tio dagar efter om du fått fakturapåminnelse från Haninge kommun.

Information

Organisationsnummer
212000-0084


Bankgiro
5799-9260


Vatten- och avloppsräkning
bankgiro 5079-1755

Senast uppdaterad: 12 mars 2024