Nyheter Förskola & skola

Klass med elever i blå t-shirts som sträcker upp händerna i luften i sitt klassrum

2022-05-26
Måsöskolan vann finalen i Vi i femman

Klass 5B från Måsöskolan i Haninge kommun har Sveriges smartaste femteklassare. Det står klart efter torsdagens riksfinal i kunskapstävlingen Vi i femman. Elevernas insats är historisk då det är första gången en klass svarat alla rätt på frågorna i deltävlingarna.

Vinnarna i pedagogiska priser 2021.

2022-05-19
Grattis till vinnarna av de pedagogiska utmärkelserna

Under onsdagen tog 18 glada medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor emot pedagogiska utmärkelser för sina utvecklingsinsatser. Ordförande i utbildningsnämnderna delade ut priserna under högtidliga former på Hotel Winn i Handen

2022-05-03
Sista chansen att besöka populära Fredrika Bremergymnasiet innan gymnasievalet stänger

Du som ännu inte har bestämt dig i gymnasievalet - ta chansen och besök Fredrika Bremergymnasiet den 11 maj då skolan ordnar öppet hus. Skolan har vässat sitt programutbud inför hösten och hade i gymnasievalets första omgång ett stort söktryck. Så missa inte tillfället att uppleva Fredrika Bremergymnasiet från insidan innan gymnasievalet stänger.

Serieteckning där en ekorre berättar om hur man kan bekämpa globala mål

2022-04-29
HagaLyckebyskolans klass 5A kammade hem tredjepris i nationell miljötävling

Med sitt bidrag "Kurre förklarar dom globala målen" tog HagaLyckebyskolans klass 5A hem tredjepriset i Natur & Miljöbokens nationella miljötävling som går av stapeln varje år. Tävlingsbidraget gav ett extra klirr i klasskassan på 1 000 kronor samt diplom till hela klassen.

2022-04-06
Slutspurt för skolenkäten

Söndagen den 10 april är sista chansen att tycka till om förskolan eller skolan i skolenkäten. Årets enkät vänder sig till vårdnadshavare till barn i förskolan och pedagogisk omsorg samt elever i årskurs 4 och 8 i grundskolan och grundsärskolan.

Haninge kommunhus med rosa magnolia i förgrunden

2022-04-05
Hög tillväxt och goda framtidsutsikter i Haninge

Haninge kommun redovisade ett positivt resultat på 623,2 miljoner kronor 2021. Det visar årsredovisningen som klubbades i kommunfullmäktige på måndagen. Överskottet berodde bland annat på försäljning av mark och ökade skatteintäkter. Kommunen har en stabil ekonomi i balans vilket är en viktig förutsättning för att kunna växa på ett hållbart sätt. Trots pandemin lyckades kommunen under året avverka flera steg mot visionen om ett godare liv för medborgarna.

Senast uppdaterad: 22 april 2022