Nyheter Förskola & skola

Illustration Trafikkalenderns gå- och cyklatävling

2021-09-16
Det är dags att anmäla sig till höstens gå- & cyklatävling

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

Pappa och dotter cyklar till skolan

2021-09-08
Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

Tre barn; en flicka och två pojkar står på en fotbollsplan och tittar mot kameran.

2021-09-01
Nominera din favorit i skolan till de pedagogiska priserna 2021

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden i Haninge kommun som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas? Nu är nomineringen öppen för i år - rösta fram din favorit!

Mamma talar med sin tonårsdotter

2021-08-25
Nytt stöd för dig som är tonårsförälder

Haninge kommun utvecklar stödet till tonårsföräldrar genom att erbjuda två nya föräldraskapsprogram, ABC-tonår och Föräldrawebben. Programmen bedrivs genom ett forskningsprojekt från Karolinska institutet och har som syfte att stärka relationen mellan förälder och tonåring.

Ung flicka sitter vid skolbänk och skriver

2021-08-12
Dags för skolstart!

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

Sida i skrivbok med betyget A+ nedskrivet

2021-08-05
Nytt rekordresultat för grundskolan enligt preliminära siffror

Grundskolans avgångsbetyg för 2021 ser ut att vara de bästa under hela 2000-talet, enligt den preliminära betygsstatistiken. Därmed verkar förra årets rekord överträffas, även om marginalen inte är stor på totalen. Gymnasiebehörigheten och andelen elever med fullständiga betyg ökar något medan meritvärdet ökar med hela sju meritpoäng jämfört med 2020. Det nya rekordet visar att den kommunala grundskolans ihärdiga kvalitetsarbete fortsätter ge utdelning.

Senast uppdaterad: 10 augusti 2021