Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vill du göra exjobb eller praktik i Haninge kommun?

Hos oss i Haninge finns flera öppningar för dig som student på olika nivåer. Du är viktig för oss i vårt arbete för att säkra morgondagens möjligheter för våra invånare och vi vill gärna bidra till ditt lärande och din kompetensutveckling.

Läs mer nedan om de olika samarbeten och möjligheter som finns för dig som studerar på olika nivåer.


För dig som vill skriva exjobb

Det är varje verksamhet som tar ställning till mottagande av studenter som ska skriva exjobb samt göra LIA-praktik. Information om våra verksamheter och kontaktuppgifter hittar du här på startsidans meny högst upp

Har vi specifika uppdrag för exjobb så kommer de finnas publicerade nedan, och du kan läsa mer och ansöka via länk. Finns det inte publicerade länkar så har vi inte specifika uppdrag just nu men du kan alltid ta kontakt med den verksamheten du är intresserad av själv och höra om möjlighet finns utifrån eget förslag på ämnesområde.

Läs om examensarbete på vatten- och avloppsavdelningen


För dig som vill söka LIA-praktik

Det är varje verksamhet som tar ställning till mottagande av studenter som ska göra LIA-praktik. Exempel på verksamhetsområden som brukar ta emot LIA-praktikanter och kontaktinformation

Läs om LIA-praktik på vatten- och avloppsavdelningen


Praktik för elever på vård- och omsorgsprogrammet

Haninge kommun har ett avtal med vård- och omsorgscollege och vårt Bemanningscentrum samordnar praktiken för ca 150 elever per termin som studerar vård och omsorg på gymnasiet samt Centrum Vux. Vi tar i första hand emot studerande på vård och omsorgscollege i Haninge, men det kan även röra sig om elever som är bosatta i Haninge men studerar på andra vårdskolor. Bemanningscentrum besöker utbildningsanordnare under den första terminen på utbildningen för en första kontakt med information till eleverna.

Vi har kontinuerlig dialog med mottagande enheter för att säkerställa kvalitet i mottagande och rutiner kring praktiken, och erbjuder handledarutbildningar 2 gånger per år.  Efter praktiken följs alla elever upp med en enkät för att utvärdera upplevelsen av praktiken, vilket ger oss möjlighet att fortsätta förbättra verksamheten.

Hur ansöker jag om praktik som student?
Som elev får du information via din skola kring lediga platser och i vilka verksamheter de finns. Praktiksamordnare fördelar platser ute i de kommunala verksamheterna och läraren placerar sedan ut eleverna, utifrån kriteriet att det är de som känner dig som student bäst.

För frågor, kontakta kompetens-bc@haninge.se


Praktik för socionomstudenter (VFU)

Haninge kommun samarbetar med Södertörns högskola, Stockholms universitet samt Marie Cederschiöld högskola i mottagandet av VFU-studenter från socionomprogrammet. Inför varje termin går förfrågan ut om vilka enheter som kan ta emot elever och utifrån detta placeras sedan eleverna av skolan. Skolorna erbjuder handledare handledarutbildning på lärosätet 7,5 hp.

För frågor, kontakta kompetens-bc@haninge.se


Praktik för lärarstudenter (VFU)

Flera av Haninges förskolor och skolor ingår sedan hösten 2019 i Haninge kommuns VFU-kluster. Det innebär att lärarstudenter från Stockholms Universitet har företräde till våra skolor och att vi regelbundet tar emot en större mängd studenter från lärosätets olika lärarutbildningar.

För mer information och kontaktuppgifter läs här


Feriejobb - sommarjobb för ungdomar

Är det dags att ta det första steget ut på arbetsmarknaden? Här kan du läsa mer om feriejobb i Haninge kommun.


Praktik eller arbetsträning som arbetsmarknadsåtgärd

En praktik- eller arbetsträningsplats kan vara avgörande för människor som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Social- och äldreförvaltningen ansvarar för kommunens arbetsmarknadsåtgärder, läs mer här

Haninge kommun som arbetsgivare

Vi verkar för ett meningsfullt och hållbart arbetsliv baserat på glädje, tillit och medskapande. Vi arbetar ständigt utifrån våra kärnvärden; vi är drivna, nyfikna och omtänksamma.

Drivs du av utmaningar och vill arbeta i en inkluderande miljö som uppskattar olika perspektiv? Då tror vi att du kommer trivas hos oss!

Vårt arbetsgivarlöfte är: "Tid för utveckling. Rum för idéer". Vårt löfte innebär att vi medvetet odlar en kultur där vi vill utveckla vårt arbete och utvecklas medan vi gör vårt jobb. Vi är engagerade och ser möjligheter. Det kan handla om att hitta en ny programvara för att jämföra skolor, ge Haningeborna möjlighet att låna cyklar på det vanliga bibliotekskortet eller ta initiativ till medborgardialog för att få nya idéer. 

Läs mer och möt några av våra medarbetare här

Senast uppdaterad: 29 februari 2024