Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förmåner

Vi erbjuder ett arbetsliv i balans. Som medarbetare är du viktig och vi uppmuntrar till en hälsosam livsstil. Hos oss får du bland annat friskvård och ett fullt utrustat gym i kommunhuset. Om du är föräldraledig finns det möjlighet att få tillägg på föräldrapenningen. Du kan semesterväxla och naturligtvis har vi tjänstepensionsavtal.

Foto: Mostphotos

Friskvårdsbidrag

Vi erbjuder friskvårdsbidrag till våra medarbetare. I vår friskvårdsportal finns ett stort utbud av träning, hälsa och andra typer av friskvård.

Gymmet i kommunhuset

Vi har ett fullt utrustat gym i kommunhuset som alla anställda kan använda. Gymmet har generösa öppettider och är kostnadsfritt.

Förmånscykel

Vi erbjuder personalcyklar. Det innebär att du kan hyra en cykel av valfri modell som bekostas genom ett bruttolöneavdrag.

Lägenheter i Vemdalen

Kommunen har två fullt utrustade lägenheter i Vemdalen som du som medarbetare  kan hyra. 

Semester

Många arbetsplatser hos oss har flextid eller årsarbetstid och är du mellan 40-49 år har du 31 dagars semester per år. Vid fyllda 50 år har du 32 dagars semester per år. Många medarbetare har också möjlighet att semesterväxla upp till sex dagar – du växlar helt enkelt innevarande års semesterdagstillägg mot extra ledighet.

Tjänstepension och försäkringsskydd

Det finns två tjänstepensionsavtal som du kan omfattas av beroende på ålder:

AKAP-KL, avgiftsbestämd kollektivavtalad pension, gäller från och med 2014 för anställda födda 1986 och senare. Ingen undre åldersgräns finns. Avsättningen till pension är 4,5% av lönen upp till 7,5 inkomstbasbelopp. På lön över 7,5 – 30 inkomstbasbelopp är avsättningen 30 %.

KAP-KL, Kollektivavtalad Pension, gäller för anställda födda 1986 och tidigare. Avsättningen till pension är 4,5 % av lönen. På lön över 7,5 inkomst-basbelopp tillkommer dessutom en förmånsbestämd ålderspension som bl a beräknas efter lön och anställningsår.

Du väljer själv utifrån ett urval av försäkringsbolag vilket bolag som ska förvalta din tjänstepension. Du kan välja mellan traditionell- eller fondförsäkring. Kommunen har också en pensionspolicy, i vilken bl a löneväxling till pension ingår.

Du har också kollektivavtalade försäkringar som är kopplade till din anställning:

AGS-KL, avtalsgruppsjukförsäkring. Gäller vid sjukdom som varar i mer än 90 dagar, samt vid beslut från Försäkringskassan om sjukersättning.

TFA-KL, trygghetsförsäkring vid arbetsskada. Gäller vid till exempel vid olycksfall i arbetet, till och från arbetet så kallat färdolycksfall med mera. Ersättning kan utgå för bl a förlorad arbetsinkomst och ersättning för kostnader med mera.

TGL-KL, tjänstegrupplivförsäkring vid dödsfall. En trygghetsförsäkring för familjen.

Personalförening

Personalföreningen i Haninge kommun är en ideell förening. De erbjuder olika former av fritidsaktiviteter.

Konstklubben

Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening. De vill främja intresset för konst och också öka kunskapen.

Senast uppdaterad: 28 februari 2024