Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kvalitetscontroller till Social- och äldreförvaltningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Social-och äldreförvaltningen i Haninge kommun ansvarar för individ- och familjeomsorg, äldreomsorg samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning. 

Tjänsten som kvalitetscontroller är placerad på staben för stöd och administration under enheten för kvalitet och upphandling. På enheten för kvalitet och upphandling arbetar kvalitetscontroller, jurist och utredare med uppdrag inom kvalitet, utredning och uppföljning. 

Tjänsten är en del av ett kvalitetsteam där förvaltningens kvalitetsarbete samordnas. 

Ditt uppdrag

Du kommer att vara en viktig stödfunktion i förvaltningens uppföljnings-, analys- och utvecklingsarbete med fokus på verksamhetsuppföljning som tillsammans med andra funktioner i förlängningen bidrar till bättre tjänster till våra målgrupper och att politiska mål uppfylls. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Kvalitetsuppföljning av verksamheter inom äldreomsorg, funktionsnedsättning och individ- och familjeomsorg utifrån gällande lagstiftning
 • Bearbeta, analysera och sammanfatta statistik, rapporter eller liknande inom kvalitetsområdet 
 • Utredningsarbete samt att ta fram underlag till nämnd och förvaltningsledning
 • Tillsammans med verksamhetsområdena och kommunens centrala upphandlingsenhet sammanställa förfrågningsunderlag och genomföra anbudsutvärderingar. 
 • Planera och genomföra utförardialoger tillsammans med verksamhetsområdena
 • Utreda Lex Sarah

Det här söker vi hos dig

 • Vi söker dig med lägst samhällsvetenskaplig kandidatexamen inom social arbete, statsvetenskap, juridik eller annat område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du har erfarenhet av kvalitetsuppföljning
 • Flera års erfarenhet från arbete i socialtjänstens olika verksamhetsområden.
 • Erfarenhet av att skriva professionella rapporter, utredningar och liknande.
 • Erfarenhet av att hålla presentationer, workshops och intervjuer
 • Bred kunskap om lagkrav, regler och riktlinjer inom socialtjänstens område
 • Erfarenhet och stort intresse av systematiskt kvalitetsarbete
 • Erfarenhet av och kunskap om inköps- och upphandlingsprocessen.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med välfärdsbrott
 • Erfarenhet och kunskap om socialtjänstens målgrupper
 • Erfarenhet av upphandling av välfärdstjänster
 • Erfarenhet av leverantörsdialog

Du organiserar, driver och följer upp ditt eget arbete systematiskt. Du har mycket god förmåga i användandet av digitala verktyg och system. 

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder en tjänst där du har möjlighet att göra skillnad för dem vi är till för. I samarbete med andra har du möjlighet att bidra till social- och äldreförvaltningens utveckling.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar tillsammans med kunniga och erfarna kolleger. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande, så ansök redan idag! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Så snart som möjligt

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/367

Kontakt: André Schembri
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-03

Sista ansökningsdag:
2024-08-11

Senast uppdaterad: 16 juli 2024