Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge LSS-bostäder söker tim- och sommarvikarier!

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Vi arbetar på uppdrag av beställarenheten. Vi ger stöd till personer som har neuropsykiatriska funktionsvariationer, autismspektrumtillstånd och utvecklingsstörning som bor i boende med särskild service i Haninge kommun. Ditt uppdrag som stödassistent utgår från LSS, där de bärande principerna för hur insatserna ska ges är självbestämmande, inflytande, tillgänglighet, delaktighet, kontinuitet och helhetssyn. Målet är att personen ska få det stöd som hen har behov av för att leva ett så självständigt liv som möjligt med god livskvalitet.

Ditt uppdrag

Arbetet är varierande och innebär att erbjuda ett individuellt anpassat stöd vilket bland annat kan vara att stödja brukaren i olika aktiviteter, handling, matlagning, schemaläggning och stöd i sociala situationer. Som stödassistent har du god självkännedom och kunskaper om att ha ett professionellt förhållningssätt och kunna skapa en bra relation till den enskilde. Det är också viktigt att kunna stödja brukaren i mål och delmål genom motiverande samtal.

Oregelbundna arbetstider vilket innebär arbete på vardagar och helgdagar - morgon, dag och kväll. Vi har sovande jour och vaken natt.

Det här söker vi hos dig

  • Du har adekvat utbildning eller påbörjat utbildning t ex undersköterska eller annan pedagogisk utbildning som av oss bedöms likvärdig.
  • Du har erfarenhet av arbete med personer som är beviljade insatser enligt LSS.
  • Du har kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.
  • Du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift då vi har dokumentationsansvar.
  • Du är flexibel, tar egna initiativ i arbetet och eget ansvar för din arbetssituation.

Det är betydelsefullt för oss att du är en stabil person och har empatiskt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är av största vikt att du kan samarbeta med övriga i teamet, gode män/förvaltare, anhöriga och övriga samarbetspartners.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och andra samarbetspartners.

Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om vår verksamhet: www.haninge.se

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Timlön

Antal lediga befattningar: 3

Sysselsättningsgrad: 10-100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/137

Kontakt: Anna Krüger
08-6067738

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-03-26

Sista ansökningsdag:
2024-04-30

Senast uppdaterad: 17 april 2024