Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Drifttekniker ledningsnät

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face

Kommunen

Haninge kommun är en expansiv och naturskönt belägen skärgårdskommun på Södertörn. Skog och skärgård finns alltid nära och storstadens puls finns inom bekvämt räckhåll, ca 20 minuter med bil/pendeltåg. Haninge kommun är en dynamisk arbetsplats, präglad av mångfald, kreativitet och trivsel. Haninge har närmare 100.000 invånare och under senare år har mängder av attraktiva boenden och arbetsplatser tillkommit. Här finns möjlighet både till arbete och kvalitativ fritid.

Vilka är vi?
Dygnet runt, året om rinner vattnet i Haninge kommuns 100 mil långa VA-ledningsnät. VA-avdelningen är huvudman för denna stora och spännande anläggning och vårt uppdrag är att ”driva och utveckla VA-verksamheten för att leverera hållbara vattentjänster till dagens och framtidens kunder i Haninge”.

Varför rekryterar vi?
Rörnätsenhetens främsta uppdrag är att hålla de långa ledningsnäten i god form. Vi behöver anpassa och förnya dem samtidigt som kommunen expanderar kraftigt. Rörnätsenheten består idag av 23 medarbetare och nu ska vi utöka några tjänster - däribland inom de proaktiva rollerna.

Ditt uppdrag
Som drifttekniker hos oss arbetar du med förebyggande drift- och underhållsarbeten ute på ledningsnätet.  Du kommer att ingå i en grupp kollegor som håller vår underhållsplan levande och aktiv. Vanliga aktiviteter är tillståndsbaserade som inspektioner, mätningar, övervakning och funktionskontroller. Många uppgifter ska utföras schemalagt, varvid gruppen ansvarar gemensamt för att aktiviteterna blir utförda och väl dokumenterade.  Viss del av aktiviteterna är även avhjälpande underhåll, samt  en del planerade åtgärder som exempel vattenavstängningar, hjälpa till med vattenmätarbyten, LTA-hantering, underhåll av diken etc.

Vatten och avloppsverksamheten rullar dygnet runt varför beredskapstjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Din kompetensprofil

Utbildning
Vi tror att du har relevant teknisk yrkesutbildning exempelvis inom Bygg- och anläggningsområdet och några års yrkeserfarenhet inom VA-anläggning.

Om du är diplomerad rörläggare är det meriterande. Körkort behörighet B är ett krav och körkort behörighet C är meriterande.

Personlighet
Du är en flexibel och ansvarstagande problemlösare. Du trivs att arbeta tillsammans med andra men kan fatta egna beslut. Du möter mycket människor i arbetet så det är viktigt att du är positiv och serviceinriktad. Då vi arbetar digitalt i VA-banken, är dokumentation en viktig del av vårt arbete och vi förutsätter att du har datorvana och är ordningsam samt strukturerad.  

Att känna yrkesstolthet över sitt arbete är en självklarhet för dig och viljan att utvecklas är också en viktig egenskap.

Vi erbjuder dig en självständig roll med spännande och varierande tekniska arbetsuppgifter. Enheten har sin placering i Handens industriområde (Anläggarvägen 6).

Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra anställda avseende ålder, kön och etnisk tillhörighet ger ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med god kvalitet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provtjänstgöring tillämpas i vissa fall.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön, beredskapsersättning

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/32

Kontakt: Jan Pettersson
086064984Cecilia Lord Träff
086065246

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
086067000

Publicerat: 2024-04-22

Sista ansökningsdag:
2024-05-22

Senast uppdaterad: 21 maj 2024