Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vattenkiosk och abonnemang

Som en del av arbetet att säkra vattennätet har vi låst våra brandposter och erbjuder istället hämtning av vatten vid någon av våra vattenkiosker.

Två vattenkiosker finns tillgängliga i kommunen, en i Håga industriområde och en i Handens industriområde. Vattenkiosken i Håga är tillgänglig dygnet runt medan den på Anläggarvägen endast kan användas på dagtid under vardagar.
För att nyttja kiosken krävs ett abonnemang och en nyckel.
Ansökan om abonnemang ska ske minst två veckor innan hämtning av vatten.

Så här går det till:

  • Ansökan om abonnemang sker på följande blankett:
  • När abonnemanget är registrerat får du ett e-postmeddelande med eget inlogg till www.vattenkiosk.se och information om var och när du kan kvittera ut din nyckel/nycklar.
  • En administrativ avgift på 500 kronor tas ut vid registrering, då ingår en nyckel. Ytterligare nycklar kostar 250 kronor styck. Samtliga priser är exklusive moms.
  • Vattenkiosken är tillgänglig helgfria vardagar klockan 05:30-17:00 (fredagar 15:00).
  • Vid tankning ska egen slang medföras med brandslangskoppling 63 mm eller 32 mm.

På www.vattenkiosk.se kan du enkelt se hur mycket vatten du har tankat och vid vilka tillfällen och var vattenkiosken finns.

Om du får ett felmeddelande vid vattentankningen eller om det inte kommer något vatten, vänligen kontakta Haninge kommun VA-avdelning på 08-606 82 38 (dagtid) och 08-741 28 97 (kvällar och helger).

Varför har vi installerat en vattenkiosk?

Syftet med installationen av vattenkiosken är att säkerställa kvaliteten och säkerheten för vattnet till våra kunder. Vattenkiosken har en backventil installerad så att inget otillåtet kan komma in i ledningsnätet.

Observera att vattnet är ett så kallat tekniskt vatten och inte dricksvatten, detta enbart för att vi inte har kontroll över den utrustning som används vid hämtning av vatten. Det vatten vi levererar till vattenkiosken är dricksvatten.

Allt eftersom fler vattenkiosker installeras i kommunen upphör uthyrningen av brandposthuvuden och samtliga brand- och spoluttag på det allmänna ledningsnätet låses.

Brandposter

För att leva upp till Livsmedelsverkets krav enligt Livsmedelsverkets föreskrift (LIVSFS 2008:13) om åtgärder som syftar till att skydda kommunens anläggningar för dricksvattenförsörjning har Haninge kommun låst samtliga brandposter.
Här kan du läsa mer om brandposter

Senast uppdaterad: 28 juni 2024