Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Brandposter

Information om låsta brandposter

Låst brandpost Låst brandpost Foto: Jan Pettersson

För att leva upp till Livsmedelsverkets krav enligt Livsmedelsverkets föreskrift (LIVSFS 2008:13) om åtgärder som syftar till att skydda kommunens anläggningar för dricksvattenförsörjning har Haninge kommun låst samtliga brandposter.

Det är endast behörig personal inom VA-enheten samt räddningstjänsten som har rätt att öppna brandposterna. Överträdelse beivras.

Vid behov av vatten hänvisar vi i första hand till vattenkiosken på Anläggarvägen i Handen.
Här kan du läsa mer om vattenkiosken

Om vattenkiosken inte är ett möjligt alternativ finns fortfarande möjlighet att hyra ett brandposthuvud att använda vid någon av de 10 brandposter i kommunen som finns tillgängliga. För att använda vatten ur en brandpost skickas förfrågan till Haninge kommuns VA-avdelning senast fem dagar innan önskad upplåsning. Glöm inte att notera vilken brandpost ni vill hämta vatten ur. Brandposthuvuden kan hyras ut till företag med behov av vatten. Privatpersoner hänvisas istället till de företag som kan stå till tjänst med tankbilar för att tex fylla pooler.

Blanketten skickas med ämnesraden "Uthyrning av brandposthuvud." till  vatten@haninge.se 
Kostnader för uttaget av vatten kommer att debiteras i enlighet med gällande taxa.
Efter mottagen förfrågan kontaktar vi beställaren och kommer överens om datum och plats för upplåsning och överlämnande av brandposthuvud och nycklar.
Observera att brandposthuvuden inte längre lämnas ut på Anläggarvägen.

Priser 2024:
Fast startavgift 350 kr
Dygnpris för dygn 1-30: 16 kr
Dygn 31 och framåt: 7,50 kr
Pris per m³: 42,56 kr
25 % moms tillkommer.

Senast uppdaterad: 3 januari 2024