Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Idrottspolitiskt program

I Haninge ska idrott vara jämställd och tillgänglig och alla ha möjlighet att idrotta och vara fysiskt aktiva utifrån sina förutsättningar. Genom livets alla skeden och oavsett bakgrund ska alla ha möjlighet till idrott och motion.

Springande steg Foto: Mostphotos

Det idrottspolitiska programmet är Haninge kommuns gemensamma viljeinriktning för att få fler människor att idrotta och vara fysiskt aktiva, ett arbete som ska ske tillsammans med föreningslivet, övriga civilsamhället, näringsliv och andra berörda aktörer.

Programmet riktar sig till kommunens alla förvaltningar, nämnder och bolag som på olika sätt bidrar till möjligheterna för Haningeborna att vara fysiskt aktiva hela livet. Det idrottspolitiska programmet är beslutat i kommunfullmäktige och gäller för perioden 2020-2025.

Fem fokusområden

För att skapa goda möjligheter för alla Haningebor att idrotta och vara fysiskt aktiva genom hela livet har fem fokusområden identifierats för att leda arbetet.

De utvalda fokusområdena är:

  • Idrottsföreningar
  • Skolans roll
  • Idrotten i samhällsplaneringen
  • Friluftsidrottande
  • Upplevelser, samverkan och evenemang

Kontakt

Erik da Silva Örlin
Idrotts- och friluftsstrateg
08-606 75 04

erik.dasilvaorlin@haninge.se

Idrottspolitiskt program 2020-2025

Senast uppdaterad: 19 december 2022