Passalen

Passalen är en ideell förening som arbetar tillsammans med Haningekommun. Vi gör det lättare för dig som har en funktionsnedsättning att vara med i fritidsaktiviteter.

Klubbar by Passalen

Klubbar by Passalen är för dig som vill träffa kompisar och göra roliga aktiviteter på kvällar och helger. 2 gånger i veckan erbjuds aktiviteter för barn, ungdomar och unga vuxna. Aktiviteterna kallar vi för “Klubbar by Passalen”

Passalens ledare är med innan, under och efter aktiviteten. De möter upp deltagarna och stöttar i aktiviteten.

Hur kan jag delta?

  1. Bli medlem i Passalen på vår hemsida www.passalen.se.
    Medlemskapet är gratis. Som medlem får du våra utskick och nyhetsbrev på mail.
  2. Ladda ner appen “Passalenappen” app-store eller google play. Registrera dig och anmäl dig till aktiviteterna.
  3. Du kan även ställa frågor och anmäl dig via mail till Leontine Olsbjörk Projektkoordinator för Passalen i Haninge kommun. Ni når Leontine på leontine@passalen.se eller via telefon 0790-326576. VÄLKOMNA!

Passalens hemsida


Hur inkluderar vi barn och unga  med funktionsnedsättning?

Varmt välkomna på informationsmöte för föreningar där föreningen Passalen presenterar en ny modell för stöd till både deltagare och föreningar i Haninge kommun.

När: Måndag 25 november kl 17.30-19.00 (smörgås, kaffe/te från kl 17)
Var: Haninge kulturhus, Poseidons torg 8.

Når ni barn och unga med funktionsnedsättning i föreningen?

I Haninge finns det många barn och ungdomar med funktionsnedsättning som längtar efter aktiviteter och kompisar på fritiden. Passalen är en ide-ell förening som verkar för att skapa inkludering för målgruppen bland annat inom föreningslivet.

Passalen i samarbete med Haninge kommun

Haninge kommun och Passalen har startat ett samarbete för att öka deltagandet för barn och unga med funktionsnedsättning i kultur- och fritidsaktiviteter och i föreningslivet.

Vill din förening ha stöd och hjälp från Passalen?

Vi välkomnar både föreningar som redan idag har verksamhet för målgruppen och nya föreningar som vill veta mer och kanske starta igång en verksamhet eller inkludera i ordinarie aktiviteter.

Anmäl dig innan 21 november

Anmäl dig till: ann-britt.ohrstig@haninge.se

Ange föreningens namn, kontaktperson samt e-post till kontaktperson. Antal personer som kommer och deras ev. behov av specialkost

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 oktober 2019