Fritid för dig med funktionsnedsättning

Foto: Mostphotos

I Haninge kommun satsar vi på att det ska finnas speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med en funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det stora kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen.

Kultur- och fritidstips – aktiviteter för dig som behöver extra stöd

Letar du efter något roligt och meningsfullt att göra på fritiden? Bor du i Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö eller Värmdö kommun? I katalogen Kultur- och fritidstips - Aktiviteter för dig som behöver extra stöd finns tips på massor av aktiviteter för dig som är mellan 0 och 100 år och som behöver extra stöd. Du kan träna cheerleading, sjunga, klättra och spela fotboll. Här finns också tips på var du kan speala teater, gå i naturen och bada. Bara för att ge några exempel.

Vi hoppas att du hittar något som passar just dig! 

Ladda ner katalogen Kultur- och fritidstips 

Katalogen kommer att finnas i Haninge kommunhus, på biblioteken, fritidsgårdar, Torvalla sim- och sporthall, Haninge kulturhus och Jordbro kultur- och föreningshus. Den delas även ut i skolor och via Habiliteringscenter.

Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Onsdaxklubben

Onsdaxklubben är en träffpunkt för dig som är över 18 år. Här kan du träffa kompisar, dansa, fika, spela spel med mera. Ibland har vi temakvällar eller artister som uppträder.

Följ Onsdaxklubben på Facebook


Hästar för alla

Vill du vara i stallet och sköta om hästar i lugn och ro? Vill du börja rida med extra stöd och hjälp eller prova att köra häst och vagn? Då är du välkommen på Häst för alla - speciellt för dig som har behov av en trygg och individanpassad hästaktivitet.

Mer om Hästar för alla


Fritidsnätet.se – hitta flera fritidsaktiviteter i hela Stockholm

På Fritidsnätet.se kan du hitta mängder av fritidsaktiviteter och evenemang som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Aktiviteterna täcker hela Stockholms län, så du behöver bara gå in på Fritidsnätet.se för att hitta ett samlat utbud. Fritidsnätet är ett samarbete mellan ett flertal kommuner och Habilitering & Hälsa i Stockholms län.

Läs mer på fritidsnätet.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 mars 2020