Fritid för dig med funktionsnedsättning

I Haninge kommun satsar vi på att det ska finnas speciella kultur- och fritidsaktiviteter för personer med en funktionsnedsättning. Aktiviteterna kompletterar det stora kultur- och fritidsutbudet som finns i kommunen där du naturligtvis också är välkommen.

Letar du efter något roligt och meningsfullt att göra på fritiden? Bor du i Haninge, Nacka, Nynäshamn, Tyresö eller Värmdö kommun? I  katalogen finns tips på mer än 170 aktiviteter för dig som är mellan 0 och 100 år och som behöver extra stöd. Du kan enkeljympa och måla tavlor, spela schack och spela musik. Här finns också tips på var du kan lära dig rida, åka skateboard och få hjälp med läxorna. Bara för att ge några exempel. Vi hoppas att du hittar något som passar just dig! 

Ladda ner katalogen Kultur- och fritidstips - Aktiviteter för dig som behöver extra stöd

Katalogen finns att hämta i Haninge kommunhus, på biblioteken, fritidsgårdar, Torvalla sim- och sporthall, Haninge kulturhus och Jordbro kultur- och föreningshus. Den delas även ut i skolor och via Habiliteringscenter.

Aktiviteter för dig med funktionsnedsättning

Studieförbundet Vuxenskolans aktiviteter under våren 2018

Kurserna som finns att delta i är inom området Intellektuell funktionsvariation, Sprayskolan/Graffiti, Spela in i studio, Psykisk ohälsa & NPF diagnos samt kurser för anhöriga.

För mer information, datum och anmälan


Familjegympa för barnfamiljer med särskilda behov

Vi träffas på lördagar och tränar på alla de grundmotoriska övningarna, bygger hinderbana, stretchar och avslutar med avslappning. Det blir en skön start på helgen med rörelseglädje och en möjlighet att träffa träningskamrater i närområdet. Föräldrarna deltar aktivt i passet med sina barn. Syskon är självklart välkomna.

Ålder: 4 – 12 år
Tid: Lördagar 9.30 –11.00
Plats: Runstensskolans idrottshall, Källvägen 31, Handen
Pris per familj: 500 kr för 15 ggr

För kontakt och datum: Familjegympa för barnfamiljer med särskilda behov


Program för I Sol & Regn under våren 2018

Lyssna, titta, känn, dofta, smaka - upplev Rudans friluftsområde med alla sinnen. Aktiviteten är anpassad för ungdomar med autism och intellektuell funktionsnedsättning som behöver mycket stöd och liten grupp. Vi kommer att vara ute i naturen tillsammans med representanter från Friluftsfrämjandet.

När: Lördagar 5 ggr. 27 jan, 24 feb, 24 mars, 21 april och 26 maj

Läs hela programmet här


Onsdaxklubben

Onsdaxklubben är en träffpunkt för dig som är över 18 år. Här kan du träffa kompisar, dansa, fika, spela spel med mera. Ibland har vi temakvällar eller artister som uppträder.

Följ Onsdaxklubben på Facebook


Hästar för alla

Vill du vara i stallet och sköta om hästar i lugn och ro? Vill du börja rida med extra stöd och hjälp eller prova att köra häst och vagn? Då är du välkommen på Häst för alla - speciellt för dig som har behov av en trygg och individanpassad hästaktivitet.

Läs mer om Häst för ALLA


Fritidsnätet.se - hitta flera fritidsaktiviteter i Stockholms län

På Fritidsnätet.se kan du hitta mängder av fritidsaktiviteter och evenemang som riktar sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Aktiviteterna täcker hela Stockholms län, så du behöver bara gå in på Fritidsnätet.se för att hitta ett samlat utbud. Fritidsnätet är ett samarbete mellan ett flertal kommuner och Habilitering & Hälsa i Stockholms län.

Läs mer på fritidsnätet.se

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 augusti 2018