FunkisFestivalen 2018

Den 13 november gick delfinalen i FunkisFestivalen av stapeln i Haninge kulturhus! Det blev en storslagen kväll där Ida Engstrand vann med låten "Blue eyes crying in the rain" Nu går Ida vidare till FunkisFestivalens delfinal och representerar Haninge där.

FunkisFestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiva eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom LSS som är 15 år eller äldre. Det är andra gången som Haninge är med i uttagstävlingen och vinnaren representerar Haninge vid FunkisFestivalens riksuttagningar under våren 2019.

Årets artister

 1. Anton Wallman – Side by side
 2. Lisa Skårman –Tio tusen röda rosor
 3. Jouni Salmi – Stockholm i mitt hjärta
 4. Ida Engstrand – Blue eyes crying in the rain (årets vinnare)
 5. Emma Borgh – Eiffeltornet
 6. Susanne Eklund – Lev livet
 7. Sandra Sjöfalk – Over the hills and far away
 8. Niklas Norin – Tusen bitar
 9. Sara Bergman – Starkare

I pausen uppträder Freja Holmberg, vinnare av riksfinalen i FunkisFestivalen och dansgruppen Husdansarna FunkisFestivalen.

Vem vinner?

Tävlingen går ut på att de nio tävlande uppträder med sin låt och när alla artister uppträtt får publiken rösta. Röstsedlar delas ut på plats och samlas in i pausen av rösträknare. Publiken står för hälften av rösterna och den andra hälften står en speciell jury för.

Årets jury består av:

 • Maria Lindeberg, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen
 • Siw Lidestål, förvaltningschef socialförvaltningen
 • Freja Holmberg, vinnare av FunkisFestivalen 2017
 • Anders Jalkéus, verksamhetschef Haninge kulturskola
 • Anders Andersson, handledare

Vinnaren i Haninges delfinal går sedan vidare till en av de två regionfinaler som kommer att vara i Stockholm våren 2019. De finalister som går vidare från de två regionfinalerna kommer att få tävla i den stora riksfinalen som sker hösten 2019.

OM FUNKISFESTIVALEN

Haninge kommun är medlem i föreningen Funkisglädje som arrangerar den stora finalen i FunkisFestivalen (tidigare Funkismello) på Cirkus i Stockholm.

FunkisFestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.

Tävlingen har funnits sedan 2011 och 2017 var första gången Haninge var med i tävlingen. Haninges representant Freja Holmberg vann Sverige-finalen på Cirkus.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 13 november 2018