Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Funkisfestivalen i Haninge

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer som är 15 år eller äldre med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Vinnaren i Haninges delfinal representerar Haninge i uttagningen till den stora Sverigefinalen. 

Stort grattis till årets vinnare i Funkisfestivalen i Haninge 2023

Haninges delfinal av Funkisfestivalen hölls i år den 14 november och kvällen bjöd på glitter och glädje när deltagare och publik samlades i Haninge kulturhus. Årets vinnare blev Alex Billgren med låten Ghostbuster. 

Alex gick därmed vidare till semifinal i Funkisfestivalens nationella tävling som gick av stapeln i Stockholm den 15 juni. Där tog det tyvärr stopp och han gick inte vidare till final, men var glad och nöjd med sitt framträdande ändå. 

Juryns motivering:

Årets vinnare är en riktig artist . Han går in och äger scenen. Med mycket stark inlevelse förmedlar hans glädje och vi rycks med i festen.

Foto: Marcus Järvinen

Kontakt

Susanne Hoflin
Projektledare
susanne.hoflin@haninge.se

Senast uppdaterad: 11 april 2024