Parasport

Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning.

En flicka sitter i rullstol bakom henne finns tecknade armar med stora muskler Foto: Wavebreakmedia

Inom parasporten finns det verksamhet för personer med  synnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt delvis för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det finns någon idrott för alla.

Vissa föreningar fokuserar helt på parasportverksamhet, medan andra har verksamhet både för personer med och utan funktionsnedsättningar. 

Börja idrotta

Vill du börja röra på dig, tävlingsidrotta eller bara träffa nya människor i en aktiv miljö? Som med all idrott handlar det också om dig som person, du kanske föredrar lagidrott före individidrotter eller tvärtom.

Här beskriver vi tre olika möjligheter till att komma igång:

Föreningar i Haninge

I Haninge finns det ett antal föreningar som bedriver olika typer av parasportverksamhet, allt från cheerleading, kampsport, dans till El-innebandy.

Du kan läsa mer och hitta kontaktuppgifter till samtliga föreningar här: https://haninge.rbok.se/#/Foreningsregister

Personlig vägledning

Om du behöver hjälp eller är osäker på vilken idrottsaktivitet som passar just dig eller vill veta mer erbjuder Haninge kommun tillsammans med Parasport Stockholm en personlig vägledning.

För mer information och bokning kontakta Stockholms Parasportförbund på kansli.stockholm@parasport.se eller www.parasport.se/Distrikt/Stockholm

ParaMe

ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar och inspirerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport. Här kan man också söka på idrott/förening över hela Stockholm.

Läs mer på www.para-me.se

Senast uppdaterad: 7 maj 2021