Så ansöker du om ekonomiskt bistånd

Här finns information för dig som söker ekonomiskt bistånd. Om du inte har sökt ekonomiskt bistånd förut ska du börja med att ringa till mottagningen och prata med en socialsekreterare.

Miniräknare, glasögon och penna Foto: Mostphotos

När du ringer får du prata med en socialsekreterare som gör en första bedömning av din situation. I samtalet får du frågor om dina personuppgifter, din sociala situation, din ekonomi och hur du har försökt att lösa din situation.

Om du önskar fullfölja din ansökan efter telefonsamtalet skickar vi hem ett brev till dig. I brevet finns mer information om ekonomiskt bistånd, vilka handlingar som du behöver inkomma med, en ansökningsblankett och ett frågeformulär. Du fyller i ansökan och frågeformuläret hemma och skickar dem till oss med övriga handlingar. När vi har mottagit din ansökan kommer du att erbjudas en tid för besök.

Dessa handlingar behöver du lämna in:

Ansök via vår e-tjänst

Du kan också ansöka om ekonomiskt bistånd digitalt via vår e-tjänst.

Läs mer om att ansöka digitalt.

Telefontider

Första gången du vill ansöka om ekonomiskt bistånd ringer du kommunens växel 08-606 70 00 under följande tider:

• Måndag klockan 13.00–14.30
  • Onsdag klockan 13.00–14.30

Dödsboanmälan

• Måndag klockan 14.00- 15.00
  • Torsdag klockan 14.00- 15.00

Rudsjöterrassen 2, Haninge

Haninge kommun
136 81 Haninge

Ansökningstider (ej nybesök)

Du måste lämna in din ansökan månaden innan stödet betalas ut. Följande tider gäller 2022: