Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Uppsökarteamet för vuxna

Att själv söka hjälp kan vara svårt. I Haninge kommun arbetar sedan slutet på 2023 en team om två personer uppsökande för vuxna. Det innebär att de arbetar för att fånga upp individer som kan tänkas behöva stöd, i ett tidigt stadie. Det kan handla om personer som riskerar att vräkas från sin bostad, som är på väg in i ett missbruk eller på något sätt behöver hjälp för att kunna ta sig vidare.

Uppsökarna riktar sig till de som är över 18 år, är boende  eller vistas i Haninge kommun och lever med nått slags missbruk eller psykisk ohälsa, och inte har sökt hjälp sedan tidigare. 
Uppsökarna kan vara ett stöd i de olika insatserna som man kan söka från kommunen, men även motivera till att söka annat stöd och vägleda i stort som smått. Arbetet bygger på en relation mellan uppsökaren och den som önskar hjälp och under en tid följs man åt för att få stöd i de olika stegen. Det är alltid individens behov som ligger till grund för de olika insatserna. 

Välkommen att höra av dig till uppsökarna direkt om du eller någon du känner behöver stöd. 

 

Kontakt med uppsökarteamet för vuxna

Senast uppdaterad: 8 februari 2024