Älskade förbannade tonåring – Föräldraträffar för dig med barn 13–17 år

Älskade förbannade tonåring är kostnadsfria föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 13–17 år. De riktar sig inte bara till dig som upplever att du har problem i din relation utan finns till för alla.

Ett par röda smutsiga basketskor

Under fyra träffar går vi igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: Tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon eller vill mest vara med sina vänner.

Om träffarna
De fyra träffarna pågår i 2,5 timme kring olika teman. Under träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och av modern forskning. Vi får med oss kunskap, insikter och idéer att träna på mellan träffarna. Därefter har vi en återträff (booster) som gruppen själv bestämmer datum för.

Teman för träffarna:

  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

Föräldraträffarna sker i samverkan med Svenska kyrkan i Haninge och utbildade gruppledare boende i Haninge (civilsamhället).

Vårens föräldraträffar i Älskade förbannade tonåring 2022

Just nu kan vi inte erbjuda träffar i programmet då vi saknar gruppledare. Vi hänvisar till ABC tonåring som är ett föräldraskapsprogram som även det utgår ifrån föräldraskap och tonårstid. Se under modulen ABC tonåring.

Älskade förbannade tonåring startar med nya grupper igen så snart vi har gruppledare. Så håll utkik!

Anmälan till Älskade förbannade tonåring

Du måste fylla i alla fält med *

Alla fält med * (stjärna) är obligatoriska och måste fyllas i. När du klickar på Skicka kommer du till en sida där vi tackar för din anmälan. När den sidan visas har din anmälan kommit till oss.

Kontakt

Inger Dahlberg, samordnare
08-606 83 67
foraldratraffar@haninge.se

Om Älskade förbannade tonåring

Forskningen har visat att tonåringars hjärnor fortfarande växer och utvecklas, och att tonårstiden är en viktig grund för personlighetens utveckling och livet som ansvarstagande vuxen.

Trots att du många gånger får höra motsatsen har du som förälder stor betydelse, du spelar en viktig roll i din tonårings liv.

Föräldraträffarna Älskade förbannade tonåring utgår från boken med samma namn.

Några tankar kring kursen

"Jag har fått fler verktyg att använda som förälder och jag tar konflikterna på ett nytt sätt. Känner mig stärkt i min roll som tonårsförälder."
Pappa, 46 år

"Jag upplever förändringar i mitt barns beteende jämfört med före träffarna. Vi har det trevligare tillsammans nu."
Mamma 44 år

"Familjen har det trevligare tillsammans och jag är mycket lugnare. Använder mig av verktygen, inte klandra, lyssna, ge komplimanger samt dela med mig av min oro öppet och ärligt."
Pappa 44 år

information om behandling av personuppgifter

Information om hur Haninge kommun arbetar med personuppgifter och GDPR

Har du frågor kring vad som gäller kring hanteringen av dina personuppgifter kan du vända dig till vårt dataskyddsombud.

Haninge kommuns dataskyddsombud
08-606 70 00
dataskyddsombud@haninge.se

Om du inte är nöjd med vår behandling kan du vända dig till Datainspektionen.

Datainspektionen
08-657 61 00
datainspektionen@datainspektionen.se

Senast uppdaterad: 28 februari 2022