Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Barnahus Haninge/Nynäshamn

När det finns misstanke om att barn utsatts för brott, som misshandel, sexuella övergrepp eller barnfridsbrott kan de komma till Barnahus. Där samarbetar polis, socialtjänst, åklagare, barnläkare, tandvård och barn- och ungdomspsykiatri (PRIMA).

En illustration med fyra glada barn som håller varandra i hand

Hos oss är lokalerna barnanpassade och alla som möter barnen är särskilt utbildade för det. När det framkommer att ett barn utsatts för brott har socialtjänsten och polisen olika ansvarsområden. Socialtjänstens ansvar är att utreda barnets behov av stöd och skydd och det görs genom att en utredning inleds. Polisens uppgift är att utreda brott. Dessa utredningar kan pågå samtidigt men är oberoende av varandra. Många av barnen är utsatta av en person i deras närhet. 

De olika myndigheterna samarbetar på Barnahus för att säkerställa att barnets intressen tillgodoses på bästa sätt

Vilka barn kommer till Barnahus Haninge/Nynäshamn?

Till Barnahus Haninge/Nynäshamn kommer barn och ungdomar i åldern 0–18 år som misstänks ha utsatts för brott, till exempel våld eller övergrepp.

Kontakt

Telefon: 08-606 91 20
barnahus@haninge.se

Besöksadress
Rudsjöterassen 1, 6 trappor

Tips

Jag vill veta - är en sajt som handlar om barn och ungas rättigheter vid brott. Du hittar information om vad som är brott i skolan, på fritiden, hemma eller i sociala medier. www.jagvillveta.se

Koll på soc är en sajt om socialtjänsten för dig som är under 21 år. Här finns bland annat information om vad soc gör, tips inför möten med soc och hjälp för dig som vill ta kontakt med dem.
www.kollpasoc.se

Senast uppdaterad: 5 juli 2024